Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Миколаївщині продовжується впровадження безпекового проєкту «Поліцейський офіцер громади» - поліція та Степівська громада підписали меморандум про співпрацю
Опубліковано 23 травня 2023 року о 12:22

Степівська сільська громада стала 16-ю громадою, яка позапланово долучилась до проєкту та вступила до партнерства з поліцією регіону.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» передбачає забезпечення кожної громади поліцейським офіцером громади, де він буде працювати та мешкати. На жаль, через повномасштабне вторгнення росії в Україну втілення безпекового поліцейського проєкту у деяких громадах області нині на паузі. Однак це не стає на заваді іншим об’єднанням мешканців сіл долучатись до нього.

Так, сьогодні, 23 травня, керівник обласного главку поліції Сергій Шайхет та очільник Степівської сільської громади Віктор Федюк поставили підписи у Меморандумі про співпрацю і партнерство.

До складу Степівської сільської громади Миколаївського району входить п’ять старостинських округів, а це 16 населених пунктів та близько 10 тисяч мешканців.

- Проєкт «Поліцейський офіцер громади» втілюється у життя на всій території країни упродовж декількох років, звичайно, через війну дещо процес уповільнився, але в окремих регіонах є приклади, коли вже кожна громада долучилась до проєкту та має свого ПОГа, - зазначив Сергій Шайхет.

У ході зустрічі представники поліції та громади обговорили питання реалізації проєкту, зокрема забезпечення службовим приміщенням, оснащення необхідною технікою і автотранспортом майбутнього поліцейського офіцера громади.

Також керівник поліції області зауважив, що для особового складу нині триває конкурсний відбір на посади поліцейського офіцера для декількох громад, у тому числі і Степівської. А після завершення відбору та відповідного навчання, яке пройде кожен ПОГ, правоохоронці розпочнуть роботу на території ввірених їм громад.

- Безпека громади – це спільна мета поліції та територіальних громад, і досвід показує, що саме така форма взаємодії – цілодобова присутність та проживання поліцейського у громаді є ефективною. Саме завдяки такій співпраці на місцях ми підвищуємо рівень безпеки та правопорядку у кожному населеному пункті області, - зазначив Сергій Шайхет.

Ще очільник обласного поліцейського відомства додав, що у поліцейського офіцера громади досить широкі повноваження - від превентивної роботи у школах, контролю за безпекою дорого руху до попередження та викриття злочинів. Тому ПОГ не залучається до виконання завдань за межами громади, і усі його зусилля зосереджені на забезпечення правопорядку на ввіреній території.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux