Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївський поліцейський криміналіст пройшов навчання у Японії
Опубліковано 20 липня 2023 року о 15:47

Упродовж 10-14 липня десятеро представників криміналістичних підрозділів з Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської та Київської областей відвідали місто Токіо та префектуру Фукусіма регіон Тохоку, щоб поглибити свої знання та обмінятись досвідом із японськими колегами у рамках підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Уряду Японії.


- Метою цього навчального візиту є можливість поділитися знаннями та досвідом японської поліції щодо ефективної ідентифікації жертв, забезпечення збереження доказів під час розслідування злочинів, надання підтримки постраждалим та їхнім сім’ям, а також психологічної допомоги посадовцям, залученим до такої діяльності, - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Після вторгнення російських військ на територію України перед поліцейськими, зокрема перед криміналістами, постала досить складна криміналістична процедура – це ідентифікація ексгумованих тіл, виявлених на деокупованих територіях та місцях, де проходили активні бойові дії.

Переймати досвід, зокрема від японських криміналістів, відправився разом із колегами з інших регіонів начальник відділу криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Миколаївській області Денис Скрипник.

Іноземні колеги охоче ділилися своїми знаннями з українськими криміналістами щодо розпізнання тіл загиблих, проведення процедури ексгумації та забору зразків ДНК-профілів, а також ефективного проведення їхнього аналізу. 12 років тому Японія постраждала від страшного землетрусу та цунамі - і тоді правоохоронцям довелося ідентифікувати тисячі тіл загиблих.

- Для мене велика честь навчатися і переймати досвід у іноземних колег. Я отримав нові знання та навички, які допоможуть нам із колегами зафіксувати та доказати численні злочини російських загарбників проти України, - зауважив Денис Скрипник.

Захід відбувся в межах проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні, шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», який реалізується ПРООН в Україні та фінансується урядом Японії.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux