Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські правоохоронці затримали ще одного фігуранта злочинної схеми переправи військовозобов’язаних чоловіків
Опубліковано 09 лютого 2023 року о 17:29

Зловмисника затримали у Одесі. 40-річному чоловіку слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України за фактом організації та сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Нині підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Викрили злочинну діяльність каналу переправи чоловіків за кордон та встановили її організаторів слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що фігуранти – мешканці Миколаївської та Одеської областей за допомогою підроблених документів, свідоцтв про народження дітей, допомагали чоловікам у якості багатодітних батьків перетнути держкордон на пунктах пропуску Одещини. За свої послуги брали суми у декілька тисяч євро, гарантуючи безперешкодний виїзд.

Днями у Одесі правоохоронці затримали ще одного фігуранта злочинної схеми. 40-річний зловмисник за грошову винагороду від 4000 до 5500 євро передав пакет документів про нібито наявність неповнолітніх дітей двом військовозобов’язаним чоловікам.

Відносно зловмисника нині вже триває судовий розгляд по обвинуваченню за вчинення аналогічного злочину в іншій області.

Нині суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі понад 1,6 млн гривень.

За скоєне зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку січня правоохоронці у ході слідчо-оперативних дій у порядку ст. 208 КПК України затримали одну із учасниць угруповання 35-річну жінку, яка саме отримала кошти для виготовлення необхідних фіктивних документів. Слідчі їй повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі понад 1,3 млн гривень.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочинної діяльності осіб. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux