Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські правоохоронці закінчили досудове розслідування за фактом рейдерського захоплення бази відпочинку у Коблевому
Опубліковано 10 листопада 2022 року о 10:00

Слідчі Миколаївського районного управління поліції повідомили про підозру трьом особам – директору підприємства, державному реєстратору та працівнику охоронної фірми, які незаконно захопили приміщення однієї з баз відпочинку. Своїми злочинними діями фігуранти завдали збитків законному власнику майже у 13 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що директор підприємства, для незаконного заволодіння базою відпочинку, залучив державного реєстратора та працівників охоронної фірми, зареєстровані в інший області.

Зловмисник, шляхом введення в оману посадових осіб державних установ та органів місцевого самоврядування, надав їм завідомо недостовірні документи, домігся незаконного присвоєння приміщенням іншої адреси та незаконно уклав договори оренди земельної ділянки під ними.

У свою чергу, група чоловіків, які виявилися працівниками охоронної фірми, захопили будівлі бази відпочинку та перешкоджали законній господарській діяльності власника, тим самим блокували виїзди з території, знеструмили кабель електроживлення, заблокували доступ до приміщень, перекрили виходи до узбережжя моря для відпочиваючих.

Далі державний реєстратор без будь-яких правоустановчих документів незаконно перереєстрував право власності зазначеними приміщеннями у Єдиному державному реєстрі речових прав.

Злочинці фактично позбавили законного власника права користуватися своїм майном та отримували прибуток від використання майном бази.

Загальний розмір збитків законному власнику склав майже 13 мільйонів гривень.

Дії директора підприємства кваліфіковано за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 206 КК України, державного реєстратора – за ч. 3 ст. 365-2, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 206 КК України, працівнику охоронної фірми - за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 206 КК України.

Слідчі Миколаївського районного управління поліції закінчили розслідування та направили кримінальні провадження до окружної прокуратури м. Миколаєва, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду та прийняття рішення, згідно з нормами чинного законодавства.

За скоєне фігурантам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux