Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські поліцейські відвідали колишніх правоохоронців-ветеранів війни з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Опубліковано 08 травня 2024 року о 16:51

Сьогодні, 8 травня, поліцейські обласного главку разом із головою Миколаївської обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Ольгою Морозовою навідались до ветеранів МВС - ветеранів Другої світової війни.

Геннадій Іванович Захар’єв та Станіслав Федорович Кривопляс – два ветерани війни – колишні правоохоронці, які нині залишились у Миколаєві.

Коли почалась війна, Геннадію Івановичу Захар’єву було лише 16. Юний Геннадій Іванович навчався у спеціалізованому авіаучилищі. Свої перші бойові вильоти здійснив у якості повітряного стрілка-радиста. Взагалі їх у житті Геннадія Захар’єва було 19. У березні 1945-го під час знешкодження угрупування противника літак Геннадія Івановича потрапив під жорсткий обстріл, був серйозно пошкоджений, а сам Захар’єв поранений. Не зважаючи на це, бойове завдання виконали успішно, увесь екіпаж нагородили. Після тривалого лікування та реабілітації для Геннадія Івановича почалось мирне життя.

З 1963 року вісім років поспіль Геннадій Захар’єв у званні підполковника очолював Заводський районний відділ міліції Миколаєва, після чого пішов на пенсію та ще 21 рік пропрацював на заводі «Екватор» начальником відділу кадрів та технічного навчання, і вже потім вдруге відправився на заслужений відпочинок. І сьогодні, як і багато років поспіль, не зважаючи на поважний вік, ранок 99-річного почесного пенсіонера починається із легкої зарядки та прогулянки на свіжому повітрі.

Станіслав Федорович Кривопляс зростав у дитбудинку, у 1941 році був юнгою морської військової частини, коли прямо на прохідній отримав своє перше поранення. Тоді почався обстріл й бомба поцілила у КПП, загинуло одразу троє його товаришів по службі. Станіславу Федоровичу, хоч і з важкою травмою голови та контузією, вдалось залишитись живим. Особливий спогад про ту війну для 94-річного майора міліції у відставці екс-чергового чергової частини Корабельного райвідділу обласного центру Станіслава Кривопляса танковий наступ на бронепотяг, у якому він був. Потрібно було бути готовим прийняти бій на смерть. Ворог вщент розтрощив техніку. А Станіслава Федоровича ціною власного життя врятував командир.

Правоохоронці привітали ветеранів з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та подякували за відвагу, достойно прожиті роки та службу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux