Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські поліцейські припинили діяльність злочинного угруповання, яке переправляло військовозобов’язаних чоловіків через держкордон
Опубліковано 22 червня 2023 року о 11:41

«Білет» за межі країни у якості волонтера коштував 3300 доларів США. Організували незаконну схему виїзду за межі країни чоловіків двоє миколаївців та двоє мешканців іншого регіону. Своїх клієнтів фігуранти оформляли як волонтерів та забезпечували фіктивними водійськими посвідченнями, що необхідні для внесення відомостей до електронної системи, яка дозволяє водіям-волонтерам легально перетинати кордон України в умовах воєнного стану. Усім фігурантам слідчі оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 та 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Викрили протиправну діяльність угрупування слідчі (детективи) слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ за погодженням з обласною прокуратурою.

- Під час розслідування поліцейські з’ясували, що двоє фігурантів з Миколаєва 52-х та 46-ти років підшукували клієнтів через коло знайомих, а інші двоє виготовляли пакет фіктивних документів, що дозволяли чоловікам призовного віку виїздити закордон. Вони забезпечували постановку на облік осіб в якості волонтерів, оформляли і видавали документи волонтера та готували листи для внесення відомостей до електронної системи, для безперешкодного перетину державного кордону України. Свої послуги фігуранти оцінювали в 3300 доларів США з одного клієнта та розподіляли кошти на всіх учасників угруповання, - повідомив заступник начальника ГУНП - начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

На території Миколаєва та інших регіонів правоохоронці провели 22 обшуки за місцями проживання та на робочих місцях зловмисників і в автомобілях. У ході санкціонованих заходів поліцейські виявили та вилучили печатки, банківські картки, техніку, документи та інші речові докази, які свідчать про причетність членів організованої групи до протиправної діяльності.

Двох миколаївців (організатора та його спільника) слідчі затримали у порядку ст. 615 Кримінального процесуального Кодексу України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України всім фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 та 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Нині правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочинної діяльності осіб. Розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux