Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Музей історії поліції Миколаївщини доповнився ще однією локацією з артефактами, привезеними бійцями із зони проведення Операції Об’єднаних сил
Опубліковано 23 серпня 2018 року о 18:41

Відсьогодні цей важливий куточок музею містить реліквії нового часу: озброєння, екіпірування, фотознімки з передової, предмети побуту бійців тощо, які колись були звичайними речами, але отримали душу, пройшовши через певні події. Тепер музей зберігатиме нетлінну пам'ять про скорботну, але таку важливу сторінку нашої держави. 

На урочистому відкритті були присутні очільник Миколаївського главку поліції Олександр Анохін, керівники підрозділів ГУНП, колишні співробітники-учасники АТО: бійці спецпідрозділів, зведених загонів правоохоронців тощо, а також голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, прокурор Миколаївської області Тарас Дунас, мер міста Миколаєва Олександр Сєнкевич та іноземні гості – консул Грузії в Одесі Торніке Берікашвілі й мер міста Батумі Роберт Чхаїдзе.

Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко висловив бійцям щиру вдячність: «Для мене усі, хто, не зрадивши Батьківщину, пішов захищати та боронити її суверенітет, хто щодня бореться зі злом – герой! Усім вам кажу величезне дякую за те, що ви справжні воїни. Слава Україні!».

Начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області полковник поліції Олександр Анохін зазначив, що пишається тим, що сьогодні має честь бути разом із тими, хто чотири роки тому взяв на себе відповідальність відгукнутися на поклик Вітчизни, став на захист першим, не зважуючи на ризики та перспективи, поставивши свій чоловічий обов’язок вище інстинктів та страху.

«Сьогоднішня наша задача – зберегти пам'ять про ті події, що лягли на сторінки історії. Але наша держава втрачала та втрачає у цій війні кращих синів. Тож я прошу вшанувати пам'ять небесних воїнів хвилиною мовчання із думками вдячності про їхній подвиг», - звертаючись до присутніх, сказав Олександр Анохін. 

За участь в Антитерористичній операції бійці були нагороджені відзнаками Президента України та мали змогу ознайомитись із експозицією музею. 

Також керівник поліції Миколаївщини Олександр Анохін подарував музею книгу «Добробати» про історію подвигу батальйонів, що врятували країну, в якій група авторів-експертів, політиків, військових, громадських діячів, волонтерів та журналістів, розповідають про створення добровольчих батальйонів, їхній бойовий шлях і сучасний стан та якою була роль добровольців під час найважливіших етапів битви України проти гібридного агресора.

Також від начальника ГУНП в Миколаївській області Олександра Анохіна – ініціатора створення нової експозиції музею, подяку отримав і автор проекту, керівник реставраційних робіт – член Національної спілки художників України, Заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Іваницький. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux