Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мінна безпека та дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів: поліцейські нагадали мешканцям Березнегуватого правила безпеки
Опубліковано 14 серпня 2024 року о 10:54

Щоб запобігти нещасним випадкам, уберегти громадян від небезпек та підвищити рівень знань щодо мінної безпеки, поліцейські провели розʼяснювальні бесіди з мешканцями селища.

Як показує практика обстеження території та виявлення підозрілих предметів, сучасні боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути різних форм, мати різний вигляд та зовні бути не схожими на боєприпаси.

За допомогою спеціальних макетів та плакатів поліцейські демонстрували жителям Березнегуватого як виглядають снаряди, міни, гранати, набої та розповідали яку небезпеку вони становлять і навчали як діяти, якщо натрапили на вибухонебезпечний предмет.

Правоохоронці наголосили, що при виявленні таких небезпечних знахідок заборонено:

- в жодному разі торкатися знайденого предмета, пересувати його або робити з ним будь-які інші дії, особливо намагатися розібрати або знешкодити його;

-проводити будь-які роботи біля знайденого предмета, особливо ті, які можуть викликати навіть незначне коливання ґрунту чи поверхні, на якій знаходить небезпечний предмет;

-палити, користуватися запальничками, а також іншими джерелами відкритого вогню;

-заливати предмет рідинами, засипати ґрунтом, намагатися чимось накрити, або здійснювати інші дії на нього: звукові, світлові, теплові, механічні;

-допускати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.

Поліцейські наголосили, що у такій ситуації необхідно негайно:

-зупинитись, нічого не чіпати та попередити про виявлений предмет осіб, які поруч;

- сповістити державну службу з надзвичайних ситуацій або поліцію за короткими номерами 101 та 102. До їхнього приїзду місце загрози бажано огородити на безпечній відстані.

Наприкінці зустрічі, аби кожен громадянин міг самостійно вивчати основні правила мінної безпеки, інспектори поліції роздали присутнім листівки та памʼятки.

Шановні громадяни! Правоохоронці вкотре застерігають вас бути пильними та обережними. Ні в якому разі не намагайтеся здійснювати заходи з розмінування самостійно. Це вкрай небезпечно для вас та оточуючих.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux