Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївських поліцейських та громаду єднає «Тонка синя лінія»
Опубліковано 10 липня 2018 року о 19:36

Сьогодні у Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області відбулась зустріч керівництва главку, у особі начальника Головного управління полковника поліції Олександра Анохіна та т.в.о. заступника начальника ГУНП старшого лейтенанта поліції Максима Ахрамєєва, з представниками благодійної організації «Фонд «Позивний Горинич» Володимиром Білим та Олегом Шутяком.

Головною метою зустрічі та знайомства правоохоронців та волонтерів стала підтримка перейнятого у поліції США соціального руху «Тонка синя лінія», що символізує правоохоронців, як бар’єр між порядком та беззаконням.

Зважаючи на те, що члени благодійної організації активно підтримують військових, зокрема і роту патрульної поліції особливого призначення «Миколаїв», які боронять нашу країну на сході, а серед поліцейських є чимало тих, хто брав участь у бойових діях, волонтери вважали за необхідне продемонструвати, що підтримують і усю поліцію.

«Триває війна, і військові захищають нас з вами від ворога на кордоні, а поліція виконує не менш важливу роль – боронить нас тут та стежить, аби не було беззаконня. Дозвольте нам вручити сувеніри, як символ того, що для громадян щоденна праця та життя поліцейських дуже важливе», - зазначив Володимир Білий.

Поліцейським, які розпочинали свою службу в рядах патрульних та наразі служать у підрозділах Головного управління Національної поліції Миколаївської області, волонтери вручили сувенірні кружки з символічним зображенням тонкої синьої лінії.

У свою чергу т.в.о. заступника начальника ГУНП Максим Ахрамєєв подякував за зустріч та відзначив: «Такі заходи потрібні для усієї поліцейської спільноти, бо цим вони показують рівень довіри, рівень прихильності громадян до правоохоронних органів. І тоді, коли поліцію підтримуватимуть громадяни, волонтери, організації чи просто люди на вулиці казатимуть добре слово, ось це і є показником взаємодії між правоохоронцями і громадою».

Підсумовуючи, начальник Головного управління Олександр Анохін подякував Олегу Шутяку та Володимиру Білому за активну громадянську позицію та розповсюдження соціального руху «Тонка синя лінія» у Миколаєві: «Спасибі вам за підтримку. Поліція той орган, який покликаний забезпечувати безпеку громадян, і це не повинні бути слова, це повинні бути дії».

Для відома: «Тонка синя лінія» символізує бар’єр між порядком та анархією. В Україні цей соціальний рух розпочався  14 жовтня 2017 року. Сутність даного соціального руху полягає у довірі горомадян до правоохоронців та висловлення своєї підтримки.

Основні принципи, яких мають дотримуватись прихильники концепції:
- я свідомо не порушую закон;
- я допоможу патрульному поліцейському, коли це потрібно; 
- я поважаю патрульного поліцейського і очікую такого ж ставлення до себе.


Відділ комунікації поліції Миколаївської області 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux