Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські представники ГФ «Сокіл» прослухали від поліцейських семінар щодо попередження домашнього насильства
Опубліковано 14 лютого 2020 року о 14:17

Одним із основних завдань діяльності громадських формувань є надання допомоги органам Національної поліції у забезпеченні правопорядку в обласному центрі. Для подальшої кваліфікованої співпраці, зокрема, у напрямку попередження домашнього насильства, правоохоронці розповідали учасникам заходу про профілактичну роботу з кривдниками та вчили як консультувати громадян із вказаного питання.

Вчора, 13 лютого, в Управлінні превентивної діяльності обласного главку поліції координатор мобільної групи реагування на факти домашнього насильства Олександр Козловець спільно з поліцейськими мобільної групи Анастасією Колотіловою та Надією Гирлею провели навчальний семінар із правової та спеціальної підготовки у протидії домашньому насильству для начальників штабів громадського формування з охорони публічного порядку «Сокіл».

Спершу правоохоронці окреслили алгоритм дій під час реагування на факти домашнього насильства, обговорили спеціальні заходи з його попередження, порядок взяття кривдників на превентивний облік, а також озвучили контактну інформацію органів і установ, до яких потерпіла особа може звернутися за допомогою.

Окрім цього, нагадали, що співробітники поліції, які приїжджають на такі виклик, можуть подбати про безпеку постраждалої особи. А саме одразу виписавши кривднику терміновий заборонний припис. Такий припис накладатиме на правопорушника зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, і міститиме заборону на вхід та перебування в цьому місці, тобто заборонятиме йому в будь-який спосіб контактувати з жертвою.

Упродовж семінару поліцейські ділилися досвідом щодо протидії домашньому насильству, аналізували результативність новацій українського законодавства, обговорювали, як саме наразі здійснюється боротьба та протидія насильству в сім’ї, які результати можна виокремити. Було акцентовано увагу й на труднощах, які виникають у практичній діяльності поліцейських.

У рамках заходу правоохоронці моделювали типові ситуацію, здійснювали оцінку ризиків та обґрунтовували найбільш правильні варіанти дій поліцейських по відношенню до кривдника та постраждалих.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux