Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Майже 1000 відпрацьованих викликів, 390 термінових заборонних приписів та 5 кримінальних проваджень - поліцейські групи з протидії домашньому насильству підбили підсумки роботи за рік
Опубліковано 11 січня 2023 року о 14:24

Не зважаючи на важкий для всіх жителів країни час, деякі громадяни вдаються до застосування фізичного та психологічного насильства по відношенню до своїх близьких. Першими на захист жертв домашніх тиранів стають працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства.

Упродовж 2022 року в Миколаєві правоохоронці підрозділу відреагували на 988 викликів. За результатами проведених перевірок підтверджено понад 250 фактів домашнього насильства. Відносно 252 правопорушників складені адміністративні матеріали за чч.1 та 2 ст.173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».

Сьогодні на обліку миколаївської поліції перебувають 383 аб’юзери, які вчинили насильницькі дії відносно членів своєї родини. За статистикою найбільше від їхніх дій постраждали 283 жінки (89,3%), 33 чоловіка (10,4 %) та одна дитина (0,3%).

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівники поліції винесли майже 390 термінових заборонних приписів стосовно кривдників, розпочато п’ять кримінальних проваджень за фактами домашнього насильства (ст. 126-1 Кримінального кодексу України) та два - за порушення вимог обмежувального припису (ст. 390-1 КК України). Всі вони скеровані до суду з обвинувальним актом.

Поліцейські зазначають, що іноді розірвати коло сімейного насилля вдається завдяки вчасному повідомленню сторонніх осіб, яким стало відомо про цей факт.

Правоохоронці наголошують, що відносно сімейних кривдників, на яких не діють профілактичні бесіди, штрафи й адміністративний арешт, законодавством передбачено кримінальну відповідальність.

Миколаївська поліція та інші відповідні органи продовжують роботу, щоб попередити і захистити постраждалих. Правоохоронці закликають громадян не замовчувати насильство. Не чекайте поки словесні погрози переростуть у фізичне насильство. Пам’ятайте: якщо ви жертва - не мовчіть, якщо свідок - розкажіть. Подбайте про свою безпеку завчасно!

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux