Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Лейтенант поліції Юрій Кравченко героїчно загинув під час оборони Миколаєва
Опубліковано 07 вересня 2022 року о 09:30

Юрій Кравченко народився в Очакові на Миколаївщині. Він виріс біля моря та обрав професію, пов’язану із суднобудуванням. Та коли у 2014-му на сході України почалась війна Юрій був одним із перших добровольців, хто вступив до лав підрозділу патрульної служби особливого призначення "Миколаїв".

лейтенант поліції юрій кравченко героїчно загинув під час оборони миколаєваУпродовж восьми років поліцейський разом із колегами ніс службу в населених пунктах Донеччини, виконував завдання на блокпостах, протидіяв незаконним збройним формуванням. За захист інтересів держави та прав і свобод громадян 2016 року Юрій Кравченко отримав відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції».

лейтенант поліції юрій кравченко героїчно загинув під час оборони миколаєваКолеги згадують його як дуже добру людину, надійного товариша і мужнього воїна. Поліцейський був сумлінним співробітником, дуже товариським та надзвичайно щирим. З юності займався кікбоксингом, розвивав себе у гирьовому спорті, був у чудовій фізичній формі, здобував перемоги у змаганнях. Дуже цінував сім’ю та виховував сина.

лейтенант поліції юрій кравченко героїчно загинув під час оборони миколаєваДля бойових побратимів загибель Юрія стала великою трагедією. 26 лютого, коли окупанти були на підступах до Миколаєва, Юрій Кравченко прибув до підрозділу, отримав зброю та бронежилет та без жодних вагань разом з іншими поліцейськими мужньо тримав оборону міста. Від ворожих куль його життя обірвалось. Разом з ним загинув і його побратим Ярослав Лук’яненко, а ще п’ятеро бійців підрозділу отримали поранення.

лейтенант поліції юрій кравченко героїчно загинув під час оборони миколаєваЗа героїзм та відвагу у боротьбі за територіальну цілісність нашої країни Президент України відзначив інспектора взводу N1 роти патрульної служби поліції особливого призначення «Миколаїв» Юрія Кравченка державною нагородою - орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно. Юрію було лише 32 роки. Патріот України, мужній воїн віддав своє життя заради майбутнього країни, яку любив понад усе. Вічна слава і вічна пам'ять захиснику України. Герої не вмирають!



Управління комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux