Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Квиток за кордон від 4000 до 8000 доларів США – миколаївські поліцейські затримали трьох чоловіків за підозрою в організації незаконного перетину кордону військовозобов’язаними
Опубліковано 16 травня 2024 року о 10:30

Двоє мешканців обласного центру разом із знайомим із Закарпаття розробили злочинну схему щодо незаконного переправлення чоловіків за межі території країни. Миколаївці підшукували клієнтів та доставляли їх до Ужгорода, де третій фігурант консультував клієнтів та допомагав перетнути кордон. Усіх трьох поліцейські затримали та повідомили їм про підозру. Фігурантам загрожує до дев'яти років ув’язнення.

Викрили та припинили злочинну діяльність зловмисників слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників регіонального управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що двоє мешканців Миколаєва 38 та 45 років спільно із 45-річним жителем Ужгорода розробили злочинну схему щодо незаконного переправлення чоловіків призивного віку, розподіливши функції кожного. Миколаївці підшукували клієнтів серед кола знайомих осіб, знайомили з всіма умовами та доставляли на своєму автомобілі у Закарпатську область до третього ділка. Там фігурант консультував клієнтів щодо необхідних дій та доставляв до пункту перетину. Свої послуги зловмисники оцінювали від 4000 до 8000 доларів США.

Зловмисників поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання коштів.

Нині слідчі повідомили усім трьом затриманим про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів». Ділкам загрожує до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux