Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Довіра людей – як головний критерій у щоденній службі дільничного офіцера поліції
Опубліковано 18 червня 2023 року о 11:56

Саме у цьому твердо переконаний і щоденно намагається втілити у життя та виправдати очікування мешканців Братської та навколишніх довірених громад керівник служби дільничних офіцерів відділення поліції № 2 Вознесенського райуправління Миколаївщини Іван Фабриков.


Іван Володимирович незмінно очолює службу дільничних офіцерів поліції 18 років, розпочавши свій професійних шлях у правоохоронному відомстві із посади дільничного ще у 2002 році.

За понад 21 рік служби поліцейський впевнився у тому, що успіх роботи дільничного прямо пропорційно залежить від спокою та безпеки 16 тисячного населення ввіреної території та постійної співпраці чотирьох підлеглих дільничних офіцерів поліції із людьми.

Дільничні мають широке коло функціональних обов’язків – від профілактичної роботи, вирішення побутових непорозумінь, до розкриття злочинів, а ще постійне спілкування із громадянами, небайдужість до чужих проблем та реагування на всі звернення місцевих мешканців.

Без перебільшення можна сказати, що в обличчя керівника дільничних знає уся громада колишнього району та найкраще ті, хто проживає у населених пунктах, де Іван Фабриков особисто забезпечував безпеку та допомагав. Саме мешканці Братського кажуть, що уважний і грамотний офіцер має заслужену повагу серед місцевих і є прикладом для своїх колег-поліцейських.

У свою чергу Іван Володимирович зізнається:

- У роботі мені допомагає любляча родина, батьківська підтримка, а також те, що я народився та все життя мешкаю у Братському. А отже і лишатись осторонь потреб та проблем своїх рідних односельчан мені просто не дозволяє совість та сподівання людей.

У сьогоднішній воєнний час особливу увагу дільничні офіцери поліції приділяють вимушеним переселенцям, особам поважного віку, родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах, сімейним дебоширам, соціальній адаптації раніше судимих осіб.

- Дільничний поліцейський – це одна із важливих і відповідальних професій, – упевнений Іван Фабриков. – Люди звертаються до нас постійно. І лише від того наскільки професійно офіцер виконає свою роботу і залежатиме безпека громадян і правопорядок у районі обслуговування.

За словами поліцейського, головне у роботі дільничних – не допустити скоєння злочину, тому неабияке значення мають профілактичні бесіди та роз’яснювальна робота з населенням.


- Я і мої підлеглі постійно знаходимось серед людей, постійно спілкуємось із мешканцями наших громад, і це обов’язкова робота дільничного офіцера. Часом предметом розмови є юридичні та інші консультації, часом звичайне спілкування, яке допомагає вирішити людям нагальні питання, а іноді доводиться бути просто психологом, аби насправді підтримати.

Саме завдяки тому, що Іван Володимирович вміє знайти підхід до кожного, завжди вислухати, допомогти, розрадити, підказати і знайти компроміс, поліцейському вдається налагодити довірливі стосунки з місцевими жителями. А без цих складових просто не можливе володіння правоохоронцем оперативною обстановкою на дільницях.

Не дивно, що графік роботи у дільничних ненормований. Офіцери працюють і в нічний час, і нерідко у свята чи вихідні – будь-коли, коли їхньої допомоги потребують.

- Хтось повинен допомагати людям, робити їхнє життя безпечним, чим і займаємось із моїми колегами, - посміхаючись, каже Іван Фабриков. - Довіра людей – це головний критерій у щоденній службі дільничного офіцера поліції, і лише працею 24/7 її можна досягти.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux