Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Домашнє насильство – не мовчати та не зволікати: у Казанківській громаді дільничний офіцер поліції навчав громадян протидіяти насильству
Опубліковано 11 квітня 2024 року о 17:08

Від насильства в сім‘ї можуть страждати всі члени родини, але найчастіше воно торкається слабких та тих, хто нездатний себе захистити  — дітей, людей похилого віку, осіб з інвалідністю. 


Аби запобігти домашньому насильству, дільничний офіцер поліції Олег Бондар проводив роз’яснювальні  бесіди із мешканцями Казанківської громади. Він зауважив, що домашню тиранію не можна терпіти, з нею потрібно боротися, тому про всіх факти сімейної жорстокості необхідно повідомляти та звертатися за допомогою до поліції та соціальних служб.

 

Поліцейський наголосив, що за вчинення домашнього насильства  передбачається покарання. Кривдника можуть притягнути до адміністративної відповідальності - накласти штраф, призначити громадські роботи або адміністративний арешт, а за вчинення систематичного знущання над членами сім’ї йому загрожує  кримінальна відповідальність - окрім громадських робіт та пробаційного нагляду на строк до п’яти років, передбачає ще й обмеження волі на той самий строк або до двох років позбавлення волі.

Під час спілкування працівник поліції роздав буклети-пам’ятки, аби громадяни були більш проінформованими та обізнаними у боротьбі з домашнім насильством. У цих листівках містяться детальні роз’яснення з приводу домашнього насильства та зазначені номери телефонів, за якими можна звернутись постраждалим. 

Шановні громадяни‼️ Якщо ви або хтось із ваших рідних чи знайомих зазнали сімейних утисків або розумієте, що існує така загроза, пам’ятайте, що найголовніше правило це не мовчати та не зволікати – телефонуйте за номерами телефонів: 

▶️ поліція - 102;

▶️«гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону);

▶️ Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0-800-500-335; 116-123;

▶️ Безоплатна правова допомога – 0-800-213-103;

▶️ Національна дитяча «гаряча лінія» – 0-800-500-225; 116-111.


Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux