Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Додаткове медичне обстеження – вихованців кінологічного центру миколаївської поліції перевірили фахівці військового ветеринарного шпиталю
Опубліковано 06 квітня 2023 року о 16:09

Німецькі, бельгійські та швейцарські вівчарки, лабрадори, кане-корсо та спаніель – саме такі породи собак виховуються у поліцейському кінологічному центрі. 29 чотирилапих вихованців щодня допомагають поліцейським нести службу, розшукуючи людей по слідах, під час пошуку людських останків, наркотичних засобів, вибухових речовин, зброї та боєприпасів.

Аби перевірити стан собак, провести медичне обстеження, а у разі потреби, і оперативне втручання, до КЦ завітали медики Першого військового шпиталю ветеринарної медицини на чолі з головним лікарем - професором ветеринарної медицини Кирилом Чумаковим.


Кирило Анатолійович заслужений бойовий медик під час ООС у 2018 році створив польовий ветеринарний шпиталь, який після повномасштабного вторгнення рф став опорним військовим ветеринарним шпиталем України та функціонує на базі Хмельницької державної ветеринарної лікарні. Допомогу фахівців лікувального закладу отримують тварини на лінії фронту, евакуйовані та собаки кінологічних центрів поліції і рятувальників.

- Упродовж трьох днів у Миколаєві ми перевірили усіх наявних у поліцейському центрі тварин: зробили їм УЗД, аналіз крові та інші загальні лабораторні дослідження, провели вітамінізацію. На щастя, жодній із тварин не знадобилось лікування чи оперативне втручання. І загалом, собаки клінічно здорові і ветеринарний стан усіх тварин – чудовий, - зазначив Кирило Чумаков.

Начальник відділу кінологічної діяльності Національної поліції України Світлана Коломієць впевнена, що коли тварина правильно доглянута, вона виконуватиме свою роботу тільки краще.

-Одним із важливих елементів ефективної роботи службової собаки є її здоров’я. Миколаївські вихованці кінологічного центру є здоровими, а отже на повну силу допомагають правоохоронцям у розкритті злочинів. Дякуємо фахівцям ветеринарного шпиталю за допомогу і турботу про кожну тварину в лавах поліції, - відмітила Світлана Коломієць.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux