Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Чуйність перемагає насильство. Зроби крок»: у Миколаєві поліцейські долучились до національної кампанії з протидії домашнього насильства
Опубліковано 22 серпня 2024 року о 17:05

Головна ідея кампанії «Зроби крок. Чуйність перемагає насильство» - закріпити в людей розуміння, що насильство є неприйнятним, і далі формувати небайдуже суспільство, готове реагувати на випадки насильства, робити кроки по боротьбі з ним.

Вчора, на головній вулиці Миколаєва у рамках проєкту, що реалізується за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, уряду Бельгії Embassy of Belgium in Kyiv та громадської організації «UA Experts», відбулась колективна терапія.

Разом з тим співробітники сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Миколаївського райуправління та управління превентивної діяльності обласного главку поліції проводили з миколаївцями профілактичні бесіди щодо проявів та недопущення домашнього насильства. Також роздали буклети, у яких міститься детальне роз’яснення дій у разі вчинення домашнього насильства та до яких органів і установ можна звернутися по допомогу.

Поліцейські Миколаївщини оперативно реагують на кожне повідомлення про домашнє насильство та здійснюють заходи щодо попередження та недопущення проявів будь-яких насильницьких дій. З початку року до поліції надійшло 6175 заяв про вчинення домашнього насильства. Відносно кривдників поліцейські склали та направили до суду 4294 адмінматеріали за ст. 173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства», винесли 4389 термінових заборонних приписів стосовно кривдників, відкрили 179 кримінальних проваджень.

Загалом на обліку перебуває 4430 осіб, а саме: 3858 чоловіків, 572 жінки та 18 дітей. У цьому році поставлено на облік 2718 осіб - 2300 чоловіків, 418 жінок та дітей 13.

До служби у справах дітей поліцейські направили 201 повідомлення про дітей, які постраждали від домашнього насильства.

Звертаємось до всіх, хто страждає від насильства: не варто боятися та приховувати такі випадки. Якщо насильницькі дії не припинити при перших їх проявах, наслідки можуть бути трагічними.

У випадку якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, не мовчіть - звертайтеся на спецлінію «102»!

Також нагадуємо, що діє «гаряча лінія» для осіб, що постраждали від домашнього насильства, на яку можна звернутись за номером телефону 15-47, та Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства – 800-500-005 або 116-123 (з мобільного).

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, телефонуйте за номером 0-800-213-103.

Пам’ятайте: якщо ви жертва - не мовчіть, якщо свідок - розкажіть. Подбайте про свою безпеку завчасно!

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux