Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека дітей - безпечні канікули: у Баштанському районі поліцейський офіцер громади провів пізнавальну лекцію для ліцеїстів
Опубліковано 23 жовтня 2023 року о 12:53

Напередодні осінніх канікул до школярів Новополтавського ліцею Вільнозапорізької сільської ради завітав місцевий шериф Олег Іноземцев, щоб розповісти дітям як провести свій відпочинок максимально безпечно.

У ході зустрічі поліцейський нагадав учням основні правила дорожнього руху. Пояснив, що переходити проїжджу частину потрібно лише по пішохідному переходу, і разом з тим бути максимально уважним та у жодному разі раптово її не перебігати, особливо, під час наближення транспортного засобу.

Зі зміною пір року на вулиці почало темніти раніше, отже слід одягати яскравий одяг або позначати себе світловідбиваючими наліпками, стрічками або жилетами, щоб бути помітним для водіїв.

Поліцейський дітям пояснив, що на велосипеді виїжджати на проїжджу частину доріг дозволяється лише із настанням 14-річного віку, а старшокласникам повідомив, що керувати мототранспортом можна лише при досягненні 16 років, але за умови отримання водійського посвідчення відповідної категорії. Ті, хто вже має право на керування такими засобами, обов’язково мають використовувати захисні шоломи.

Також ПОГ розповів школярам про дотримання правил мінної безпеки та довів алгоритм дій при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Правоохоронець зауважив, що до таких об’єктів у жодному разі не можна наближатися, пересувати, а тим паче брати їх до рук. У випадку виявлення небезпечних предметів негайно відійти подалі від знахідки та повідомити дорослим або зателефонувати до поліції за номером 102 чи рятувальникам - 101. Також Олег Іноземцев нагадав учням, як діяти під час повітряної тривоги та роз’яснив, чому не можна нехтувати заходами особистої безпеки.

Окремо шериф звернув увагу школярів на шкідливостісті вживання алкоголю, наркотичних речовин та згубного впливу тютюнопаління - особливо електронних цигарок.

По завершенню зустрічі правоохоронець побажав ліцеїстам гарних канікул та нагадав, що у разі виникнення будь-яких ситуацій, вони завжди можуть звернутися до нього по допомогу.

Баштанський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux