Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Безпечне місто»: у Миколаєві за безпекою на вулицях слідкуватимуть розумні камери
Опубліковано 18 жовтня 2023 року о 10:57

Вуличні злочини — розбої, грабежі, крадіжки, ДТП, і навіть воєнні злочини мають зникнути з вулиць Миколаєва — тепер десятки нових інтелектуальних камер пильно слідкуватимуть за всіма подіями.

Після звернення Голови Нацполіції Івана Вигівського до органів місцевого самоврядування про те, що на Миколаївщині найгірший стан роботи системи «Безпечне місто» в Україні — спостерігається продуктивна робота над реалізацією впровадження цієї системи безпеки.

Про необхідність відновлення проєкту та користь впровадження «розумних» систем відеоспостереження розповів гість програми «Радіодень» на радіо «Миколаїв» начальник управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Сергій Сухляк.


Проєкт «Безпечне місто» – це розумні системи зі штучним інтелектом, які мають змогу розпізнавати обличчя, номерні знаки, марку, модель, колір транспортного засобу у потоці, також вони мають можливість відслідковувати інтенсивність автомобільного трафіку, виявляти в кадрі певні події та об’єкти.

Для поліції втілення проєкту – це допомога у вирішенні безлічі задач: профілактика і попередження злочинів, їх оперативне розкриття, розшук безвісно зниклих осіб, у першу чергу, дітей, розшук злочинців, які переховуються від органів слідства, забезпечення безпеки дорожнього руху та багато іншого.

В умовах повномасштабної війни така система допомагає правоохоронцям документувати воєнні злочини військових рф, встановлювати конкретних осіб, які вчинили чи причетні до злочинів, виявляти та знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи, колаборантів, корегувальників вогню тощо.

"З початку війни за допомогою систем відеоспостереження правоохоронці встановили багато негідників, які корегували вогонь по місту, наводили ракети на будинки. І могли б набагато більше зробити, якби ця система була потужною. Є надія, що ситуація покращиться. Головне тепер, щоб система була побудована. І також створена обласна система відеонагляду, до якої можна було б під'єднати ті камери, що вже встановлені в громадах області ", — зауважив Сергій Сухляк.

Відділ комунікації поліції

Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux