Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Без права на помилку: миколаївські вибухотехніки поліції за період повномасштабної війни знешкодили майже 12 тисяч ворожих снарядів
Опубліковано 13 червня 2024 року о 16:50

Розмінування та перевірка деокупованих територій, пошук, виявлення озброєння ворога після атак, транспортування та знешкодження боєприпасів - різноманітних мін, ручних гранат та вибухових елементів, перевірка повідомлень про замінування – усе це неповний перелік службових завдань фахівців ВТС.


Сьогодні вибухотехніки відзначають 29 річницю з дня створення підрозділу. Під час війни їхня робота стала ще більш відповідальною та необхідною, адже завдяки співробітниками вибухотехнічної служби стає безпечнішою наша територія.

- У поточному році ми виявили більше трьох тисяч небезпечних боєприпасів. Також було виявлено та вилучено близько трьохсот кілограмів вибухових речовин, - розповідає Анатолій Чечельницький керівник управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Миколаївській області. - Боєприпаси, які заборонено переносити, наприклад, гранати, які не розірвалися, одразу знищуємо.

Однією з перших деокупованих місцин, на якій працювали вибухотехніки поліції Миколаївщини, стали околиці Снігурівки. Ризикуючи власними життями, правоохоронці щоденно знешкоджували в житлових будинках чи в господарчих спорудах небезпечні предмети. А відтак – вберегли тисячі людей, які повернулися додому, від біди.

Цьогоріч довелося поліцейським працювати і на висоті 55 метрів, що еквівалентно 18-поверховому будинку. Демонтували з гвинта вітряка уламки і бойову частину ворожого БпЛА, який після влучання залишився всередині електрогенеруючої підстанції і не здетонував.

- Робити все чітко та правильно – важливо, бо немає права на помилку. Кожен твій необачний рух може призвести до трагічних наслідків, - зауважує Микола Церуш заступник начальника управління вибухотехнічної служби обласного главку поліції. – Втім і надалі будемо очищувати територію нашої області до останнього ворожого вибухонебезпечного пристрою.

З нагоди професійного свята, начальник обласного главку поліції Сергій Махно відзначив правоохоронців вибухотехніків за мужність та відвагу відомчими відзнаками, подяками та цінними подарунками – наручними годинниками.

- Ваша професія є надзвичайно небезпечною і водночас важливою для суспільства. Заради порятунку інших ви завжди ризикуєте власним життям, - зазначив начальник Головного управління Національної поліції Сергій Махно. - На жаль, ще багато років на своїй землі ми будемо знаходити боєприпаси та міни, які залишили після себе росіяни.

Ваша праця неоціненна. Дякуємо кожному за відданість, витримку та відвагу!



Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux