Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вчора у Миколаєві сталась дорожньо-транспортна пригода, яка забрала життя двох людей. Водія таксі та його пасажира, у кожного залишились діти.
Опубліковано 08 грудня 2019 року о 10:00

Від перших хвили з моменту трагедії співробітники Національної поліції діяли чітко та професійно. Слідчо-оперативна група на місці події попередньо встановила, що автомобіль Lexus виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем Daewoo. З того моменту розпочався процес затримання згідно з чинним законодавством водія Lexus у порядку ст. 208 КПК України та призначення відповідних експертиз.

Двоє пасажирів Lexus, власник авто та його пасажир, отримали тілесні ушкодження та після надання медичної допомоги були направлені на амбулаторне лікування.

21-річний водій Lexus, як виявилось, має вади здоров’я, та за медичними показниками повинен наразі знаходитись у медичному закладі. Проте ці вади не дозволяють йому уникнути відбування покарання за скоєне. Водій пройшов медичне освідування — алкоголю у крові водія не виявлено, а результати експертизи на вміст наркотичних речовин слідство отримає лише за кілька днів.

Наразі водію Lexus повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років.

Зараз він, під цілодобовою охороною поліції, знаходиться у медичному закладі. 

За клопотанням слідчого і прокуратури найближчим часом йому буде обрано міру запобіжного заходу.

На жаль, смертельні ДТП — непоодинокий випадок. Жертвами недбалості на дорозі щотижня стають наші громадяни, матері, батьки, навіть діти. Але на цей раз колеги загиблого водія таксі перекрили трасу обласного значення, аби привернути більше уваги до події. Поліція Миколаївської області з розумінням ставиться до особистого горя колег загиблого, та запевняю, що справа знаходиться у мене особисто на контролі, і розслідування буде на кожному кроці відповідати букві закона.

Правоохоронці пояснили пікетантам, що перекриття руху — це протиправне діяння, за яке передбачено покарання. І навіть з огляду на особисту трагедію і благі наміри, наступного разу ми будемо реагувати на це не так толерантно. Ваші дії заважають іншим громадянам та учасникам руху.

Що стосується розслідування — після трагедії ми звернулися до громадян з тим, аби зібрати у повній мірі всі свідчення, записи відеореєстраторів, які могли зафіксувати подію, і будемо дуже вдячні за корисну інформацію, яка допоможе слідству.

Але, нажаль, соціальними мережами та коментарями все більше ширяться фейкові чутки, домисли, перекручена інформація, яка спотворює громадську думку.

Тому звертаємось до громадян більш виважено ставитись до споживання інформації, звертатися лише до офіційних джерел, перевіряти факти та ширити лише достовірну інформацію.

Ми будемо і надалі публічно доповідати громадськості про хід розслідування. А також будемо вдячні за свідчення та відеозаписи моменту вказаної трагедії.

Бережіть себе та своїх близьких, будьте дуже уважні на дорозі, та не ризикуйте власним життям та здоров’ям.

Начальник Головного управління
Національної поліції 
в Миколаївській області 
полковник поліції
Олександр АНОХІН


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux