Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві КОРД штурмом брав покинуту туристичну базу, аби звільнити заручника-інкасатора від озброєних злочинців
Опубліковано 20 квітня 2018 року о 13:20

19 квітня у Миколаєві по вул. Спортивній двоє зловмисників у масках зі стріляниною зупинили інкасаторський автомобіль, поранили одного із службовців і заволоділи двома сумками з 5 мільйонами гривень та 80 тисячами доларів США. Захопивши у заручники інкасатора, злочинці зникли на автомобілі «ВАЗ-21099». 

Саме за такою легендою миколаївські правоохоронці відпрацьовували свої навики під час введення у дію спеціальних поліцейських операцій «Заручник» та «Грім».

До проведення масштабних навчань були задіяні більше півтисячі поліцейських: бійці всіх спецпідрозділів (КОРД, роти поліції особливого призначення, батальйону «Миколаїв»), співробітники Головного управління, відділів поліції в районах, патрульні поліцейські, у т.ч. ТОРівці, вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, конвоїри, слідчі, оперативники, криміналісти, поліцейські охорони, а також нацгвардійці, рятувальники та медики. Особовий склад Миколаївського главку був піднятий по тривозі. Розгорнута діяльність Ситуаційного центру. Всі працювали в умовах, наближених до реальних, спільно, злагоджено та під пильним наглядом спеціалістів-тренерів з Національної поліції України.  

Вже за годину з моменту нападу на інкасаторський автомобіль завдяки оперативним підрозділам поліція володіла достатньою інформацією про злочинців. 

Під час переслідування, озброєні автоматами та гранатами умовні нападники кинули свій транспорт на проїзній частині дороги, а самі сховались на території покинутої туристичної бази у мікрорайоні Варварівка. Прикриваючись заручником, зловмисники вимагали від поліцейських надати транспорт, щоб втекти. Приміщення миттєво було оточено, а рух будь-якого автотранспорту тимчасово обмежений, можливі шляхи втечі перекриті, виїзди заблоковані. 

На місці працювала спеціальна група перемовників. Присутність заручника значно ускладнювала ситуацію. Злочинці відкривали у бік поліцейських автоматні черги та кидали гранати, тому до їх затримання та визволення людини приступив «КОРД». Бійці потрапляли на територію турбази з річки на відомчому катері та за лічені хвилини без жодного пострілу професійно затримали й роззброїли нападників, а заручника звільнили. 

По завершенню тренувань керівництво Головного управляння Нацполіції в Миколаївській області та представники Національної поліції України підвели підсумки й проаналізували дії кожного підрозділу. Загалом миколаївські правоохоронці спрацювали на належному рівні: ефективно та професійно, про що свідчить успішне завершення спецоперації, відсутність умовних поранених та загиблих. Проте, виявлені в ході навчань певні недоліки, свідчать про те, що є ще над чим працювати задля вдосконалення своїх вмінь.

Відділ комунікації поліції миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux