Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Щодо спроб рейдерських захоплень: «На будь-кого, хто посягатиме на законні інтереси власників сільгосппідприємств, чекатиме арешт», – очільник поліції області Олександр Анохін
Опубліковано 21 вересня 2018 року о 14:40

Коментуючи події, які відбувалися днями на сільськогосподарських підприємствах Кіровоградської та Харківської областей, начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області полковник поліції Олександр Анохін зазначив, що всі, хто братимуть участь у спробах рейдерських захоплень, опиняться за ґратами.

«У зв’язку з подіями, які наразі відбуваються на сільськогосподарських підприємствах у різних регіонах України, від імені Головного управлянні Національної поліції в Миколаївській області визначу тверду та остаточну позицію поліції: 

Всі суперечки щодо права користування земельними ділянками та агропідприємтсвами мають вирішуватись завчасно і у цивільно-правовому полі. З юристами, юстицією, документально і по закону. Домовлятися потрібно на берегу, а не коли вже збирають врожай. Якщо громадяни не вміють вирішувати питання у цивільно-правовому полі, і якщо будь-де на території Миколаївщини будуть влаштовані провокації із залученням приватних охоронних фірм та інших «декорацій» – всі учасники рейдерської спроби будуть затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України щонайменше на три доби. Співробітниками поліції буде припинено вчинення правопорушення, всі учасники будуть затримані процесуально та утримуватимуться в ізоляторі тимчасового тримання, а слідство матиме змогу надати правову кваліфікацію та розслідувати факт вчинення злочину.

Закликаю аграріїв залучати до охорони сільськогосподарських підприємств державну поліцію охорони, аби потім не мати проблем з незаконними формуваннями. 

На виконання доручення голови Національної поліції України «Про заходи протидії рейдерським захопленням в агропромисловому комплексі» на базі Головного управління Нацполіції ще на початку року була створена робоча група з питань захисту аграріїв від рейдерів. Вона складається з представників силового блоку, які злагоджено та швидко можуть вжити всіх необхідних заходів для захисту законних інтересів аграріїв. Це керівництво слідчого відділу, кримінального блоку, превентивної діяльності, поліції охорони, патрульної поліції, управління захисту економіки, командування роти спецпризначення. Тож в разі виявлення будь-яких підозр на провокації чи вчинення протизаконних дій, закликаємо власників сільськогосподарських підприємств невідкладно звертатись до поліції.

Окрім того, при Миколаївській обласній державній адміністрації створена регіональна міжвідомча комісія з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню і захопленню підприємств. До її складу також входять представники поліції, інших силових відомств, а також представники влади. 

Тож у нас є інструменти захисту, і ми не збираємось церемонитися з порушниками. Головне – це швидке та своєчасне повідомлення про подію, і в цьому питанні я закликаю власників аграрного бізнесу подбати про свою безпеку», – зазначив Олександр Анохін.

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux