Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Офіційно, щодо недостовірної інформації у ЗМІ
Опубліковано 13 червня 2018 року о 15:56

У зв’язку з оприлюдненням у ЗМІ недостовірної інформації щодо призначення двох співробітників на одну посаду в ГУНП в Миколаївській області, зарахування їм обом заробітної плати та виконання ними однакових повноважень, повідомляємо наступне:

Звернення Олександра Савченка з питань виконання рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 21.02.2018 року та постанови Одеського апеляційного адміністративного суду від 31.05.2018 року, а також видачі службового посвідчення, спеціального жетону, ознайомлення з посадовими (функціональними) обов’язками, забезпечення доступу до робочого місця, нарахування та виплати грошового забезпечення за посадою заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, а також з інших питань, пов’язаних з поновленням на посаді за рішенням суду, за дорученням начальника ГУНП було уважно розглянуто.

ГУНП в Миколаївській області офіційно повідомляє, що на виконання вищевказаних судових рішень, наказом ГУНП в Миколаївській області від 08.06.2018 №163 о/с було скасовано наказ ГУНП №146 о/с від 22.06.2017 в частині словосполучення «без виплати грошового забезпечення з 01 по 22 червня 2017 року», а також накази ГУНП №742 від 22.06.2017 «Про оголошення рішення засідання колегії ГУНП в Миколаївській області від 22.06.2017 №3 кгу/1», №147 о/с від 22.06.2017 в частині призначення Олександра Савченка на посаду заступника начальника відділення поліції – начальника слідчого відділення Доманівського відділення поліції Вознесенського відділу поліції, та №224 о/с від08.09.2017 в частині звільнення Олександра Савченка зі служби в поліції відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» за ст..77 ч.1 п.6 (у зв’язку з реалізацією дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення зі служби).

Витяг з наказу ГУНП в Миколаївській області від 08.06.2018 №163 о/с був виданий Олександру Савченку особисто 11.06.2018 працівниками Управління кадрового забезпечення ГУНП. Також 11.06.2018 Олександру Савченку був виданий спеціальний жетон, отримання якого він підтвердив власноручним підписом.

Стосовно видачі службового посвідчення, ознайомлення з посадовими обов’язками заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП, а також фактичного допущення до виконання обов’язків по зазначеній посаді і нарахування по ній грошового забезпечення роз’яснюємо, що наказом Національної поліції України від 28.04.2016 №360 дск «Про організаційно-штатні зміни у Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області» затверджено штат ГУНП (оголошений наказом ГУНП від 31.05.2016 №440 дск), яким передбачено одну посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП.

26 грудня 2016 року на зазначену посаду у встановленому законом порядку та з дотриманням усіх процедур, визначених нормативно-правовими актами Національної поліції України, був призначений Іван Вигівський.

Законом України «Про Національну поліцію» 02.07.2015 №580 VIII працівникам поліції у повному обсязі гарантовано соціальний та правовий захист.

Виключні підстави звільнення працівника поліції визначені ст. 77 ЗУ «Про Національну поліцію», в якій не передбачено звільнення поліцейського зі служби в поліції та припинення служби в поліції з підстав поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу, як це, наприклад, передбачено п. 6 ст. 40 Кодексу Законів про працю України для цивільних осіб.

Крім цього, статтею 65 Закону України «Про Національну поліцію» не передбачено переміщення поліцейських в органах, закладах та установах поліції з підстав поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу. 

Також, з підстав поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу, Законом України «Про Національну поліцію» не передбачено ні зарахування поліцейських у розпорядження органів поліції (ст. 67), ні відсторонення поліцейського від виконання службових обов’язків чи посади (ст. 70).
Одночасно інформуємо, що посада заступника начальника Головного управління – начальника слідчого Управління ГУНП в Миколаївській області фінансується за рахунок коштів державного бюджету. Фінансування здійснюється виключно під фактичну чисельність співробітників, які призначаються відповідно до штатного розпису. Утримання двох або більше осіб на одній штатній посаді законодавством не передбачено. 

Таким чином, грошове утримання виплачується заступнику начальника Головного управління – начальника слідчого Управління ГУНП, який фактично виконує обов’язки на вказаній посаді, фінансування другої посади не здійснюється.

Також, відповідно до п. 9.4. наказу МВС України від 17.12.2009 № 530 дск «Про нормативне забезпечення організаційно-штатної роботи» порушенням штатної дисципліни є утримання працівників на посадах, не передбачених штатами або понад чисельність, встановлену штатом. 

Таким чином, призначення двох працівників на одну штатну посаду є грубим порушенням організаційно-штатної дисципліни.

У зв’язку з викладеним роз’яснюємо, що видача двох службових посвідчень заступника начальника Головного управління – начальника слідчого Управління ГУНП по одній, передбаченій штатом ГУНП посаді, не передбачена чинним законодавством.  

За бажанням Олександра Савченка до вирішення питання щодо подальшого працевлаштування УКЗ ГУНП має можливість видати йому тимчасову довідку замість службового посвідчення.

Стосовно ознайомлення його із посадовими обов’язками заступника начальника Головного управління – начальника слідчого Управління ГУНП роз’яснюємо, що відповідно до отриманих ГУНП відомостей щодо внесення стосовно Олександра Саченка до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, за вказаним фактом наказом ГУНП від 08.06.2018 № 691 призначено службове розслідування, на період якого його відсторонено від виконання службових обов’язків. У зв’язку з викладеним на теперішній час функціональні обов’язки на нього не розроблялись.

Відповідне управлінське рішення буде прийняте керівництвом ГУНП за результатами службового розслідування.

Додатково повідомляємо, що ст. 69 Закону України «Про Національну поліцію» передбачено порядок тимчасового виконання обов’язків поліцейським, як за вакантними, так і за не вакантними посадами, у зв’язку з чим можливо вирішити питання щодо виплати грошового забезпечення за фактично виконану роботу. 

На підставі викладеного, для ознайомлення з наявними у ГУНП в Миколаївській області вакантними посадами та вирішення питання щодо подальшого працевлаштування, або вирішення питання щодо тимчасового виконання обов’язків згідно зі статтею 69 Закону України «Про Національну поліцію» Олександр Савченко має прибути до УКЗ ГУНП.

За інформацією Управління кадрового забезпечення
ГУНП України в Миколаївській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux