Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Южноукраїнську під час затримання злодій-рецидивіст із заручницею чинив опір та поранив ножем поліцейського
Опубліковано 07 вересня 2019 року о 15:46

6 вересня до Южноукраїнського відділення поліції надійшло повідомлення від 33-річної місцевої мешканки про те, що у її відсутність невідомий проник до її квартири, розташованої по вул. Дружби Народів, звідки викрав золоті прикраси, гроші та мобільний телефон.

На місце події прибули співробітники слідчо-оперативної групи та експерт.

Під час проведення першочергових слідчих дій, а саме подворового обходу сусідніх багатоповерхових будинків, поліцейський СРПП старший сержант поліції Костянтин Безух та дільничний офіцер поліції старший лейтенант поліції Костянтин Сорока почули в одній з квартир жіночій крик про допомогу. Увійшовши до помешкання, правоохоронці побачили чоловіка, який тримав ножа біля шиї жінки та, штовхаючи її силоміць до балкону, висловлював намір вистрибнути разом з нею.

Не гаючи часу на роздуми, старший сержант поліції Костянтин Безух кинувся до зловмисника, який разом із жертвою знаходився вже на балконі сьомого поверху і готувався стрибнути з нього. Поліцейський встиг вирвати жінку з рук нападника, та і його самого врятував від падіння, коли той все ж вчинив спробу вистрибнути з балкону. Натомість злодій дістав ножа та під час затримання спричинив поліцейському проникаюче ножове поранення правої руки.

Як з’ясувалось, раніше судимий за майнові злочини чоловік дійсно вчинив квартирну крадіжку і сусідньому із власним будинку. Перебуваючи у себе вдома, він побачив, що поліцейські здійснюють поквартирний обхід. Тож, не бажаючи бути викритим у вчиненій квартирній крадіжці, бувалий крадій пригрозив своїй 29-річній квартирантці ножем, щоб остання сиділа тихо. Але почувши, як поліцейські стукають у двері їхньої квартири, жінка не розгубилась і щосили покликала на допомогу.

В помешканні зловмисника було виявлено викрадене ним майно потерпілої – золоті сережки, каблучка, гроші та мобільний телефон, якими він ще не встиг розпорядитись.

Поліцейський, який отримав поранення, був доставлений до лікарні, де медики надали йому невідкладну допомогу.

Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Ним виявився 36-річний мешканець м. Южноукраїнськ, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, нещодавно звільнився з місць позбавлення волі та має непогашену судимість. Та на шлях виправлення крадій не став, а навпаки продовжив свій злочинний промисел.

Після проведення необхідних слідчих дій потерпілій буде повернуто її майно.

Наразі у місцевій прокуратурі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України «Крадіжка» та ч. 2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Відповідно до санкцій вказаних статей передбачено покарання від обмеження волі на строк до п’яти років до позбавлення волі на строк до шести років.

Найближчим часом відносно зловмисника судом обиратиметься міра запобіжного заходу. 

Слідчі дії тривають.

Первомайський відділ поліції ГУНП

Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux