Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські поліцейські привітали ветерана МВС Григорія Заговалова зі 100-річним ювілеєм
Опубліковано 08 грудня 2018 року о 12:50

Керівництво Миколаївського главку поліції завжди піклується про своїх пенсіонерів та ветеранів. Для поліцейських нинішнього покоління вони є наставниками, а також прикладом мужності та героїзму, взірцем незламності сили духу та відданого служіння українському народові.

Не порушуючи традиції, голова Миколаївської обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Ольга Морозова разом із поліцейськими відвідує ветеранів на свята, аби висловити свою повагу, разом згадати минулі подвиги та поговорити про головне.

Сьогодні радість великої події — 100-річний ювілей Григорія Заговалова, разом із його рідними та близькими приїхали розділити Ольга Морозова та співробітники Управління кадрового забезпечення на чолі із керівником — полковником поліції Олексієм Попковим, який від імені начальника Головного Управління Нацполіції в Миколаївській області та миколаївської гарнізону поліції вручив Григорію Тихоновичу подяку та винагороду.

Поліцейські бажали ветерану міцного здоров’я, аби він ще не один рік дивував їх своїми розповідями та життєвими історіями, а на завершення зустрічі ювіляр розповів гостям ліричного вірша.

Довідка: Григорій Тихонович Заговалов: визволитель Миколаєва, співробітник Народного комісаріату внутрішніх справ, та у званні старшого лейтенанта - інспектор тодішнього витверезника УМВС. У 1939 році разом із київськими військовими подавали дружню руку польському народові. У війну, яка закінчилась для нього у Болгарії, був артилеристом, командувачем взводу. Поранення Григорій Тихонович отримував шість разів, та деякі відголоски війни залишились із ним назавжди: один осколок від гранати і зараз знаходиться біля серця, другий – у хребті.

Звільнивши Миколаїв, українські війська йшли на Одесу і дорогою, у селищі Березанського району, люди винесли солдатам води та рушників. Так, серед місцевих, Григорій Заговалов зустрів майбутню дружину, яка дочекалась його з визвольної боротьби, і у 1947 народила доньку, а в 1949 – сина. Після війни чотири роки Григорій Заговалов віддав навчанню дітей історії, потім службі в Нородному комісаріаті внутрішніх справ та міліції.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux