Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
8 липня в Україні відзначають День працівника ювенальної превенції.
Опубліковано 08 липня 2024 року о 09:30

Цьогоріч це 29 річниця створення у структурі органів внутрішніх справ України уповноваженого підрозділу по роботі з дітьми.

Ювенальні поліцейські це співробітники за покликанням серця, адже їх головна мета – захист прав і законних інтересів дітей.

Щодня ювенальні поліцейські відвідують навчальні заклади, спілкуються із сотнями дітей, проводять профілактичні заходи, дбають про тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, працюють із тими, хто скоїв правопорушення.

З початком повномасштабного вторгнення серед основних завдань служби стала робота з дітьми із внутрішньо переміщених родин, які виїхали з тимчасово окупованих територій та деокупованих територій. Ювенальні поліцейські допомагають малечі адаптуватися на новому місці в тимчасових прихистках, влаштовують різноманітні пізнавальні заходи та опікуються ними.

Разом із рятувальниками курсують навчальними закладами області з інтерактивним мобільним класом безпеки, де малеча на інтерактивних заняття знайомиться із правилами дорожнього руху, поводженням у побуті та мінній безпеці.

У взаємодії зі службами у справах дітей проводять цілеспрямовані відпрацювання «Діти вулиці», задля своєчасного виявлення бездоглядних і безпритульних дітей, які перебувають без догляду дорослих, та повертають їх до батьків або інших законних представників.

Також інспектори ювенальної превенції спільно з представниками волонтерських та благодійних організацій виїжджають до деокупованих населених пунктів області, місць компактного проживання внутрішньо переміщених сімей, вивчають потреби родин з дітьми та в межах компетенції надають допомогу.

Разом з тим до компетенції співробітників підрозділу ювенальної превенції входить і виявлення фактів домашнього насильства відносно дітей. Задля роботи з категорією таких потерпілих на Миколаївщині реалізований проєкт «Зелена кімната» – терапевтичні зали європейського зразка при відділках поліції, в яких з дітьми – свідками злочину чи потерпілими від злочинних посягань, працюють поліцейські, медики, психологи та педагоги.

Завдяки роботі ювенальних поліцейських діти більше знають та краще розуміють свої права та обов’язки.


Безпечне дитинство кожної дитини - головна мета ювенального поліцейського.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux