Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
3935 термінових заборонних приписів та 261 кримінальне провадження – миколаївські поліцейські підбили підсумки роботи з протидії домашньому насильству упродовж року
Опубліковано 03 лютого 2024 року о 10:04

З 2019 року на території області у Миколаєві та Первомайську функціонують спеціалізовані поліцейські підрозділи протидії домашньому насильству, а також у кожному територіальному відділі є співробітники, які спеціалізуються на заходах з протидії та запобіганню домашньому насильству. Підрозділи створені для оперативного реагування на виклики, надання комплексної допомоги потерпілим від насильства і проведення превентивної роботи з кривдниками. Також правоохоронці контролюють дотримання вимог заходів тимчасового обмеження прав кривдників та здійснюють спільні із соціальними службами профілактичні рейди в сім’ї, де вчиняється домашнє насильство.

Упродовж 2023 року до підрозділів поліції області надійшло 11 тисяч 105 звернень із приводу вчинення домашнього насильства. За результатами їхнього розгляду поліцейські склали 4203 протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, співробітники поліції винесли 3935 термінових заборонних приписів стосовно кривдників, розпочали 261 кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство», 148 з них уже скеровані до суду з обвинувальними актами. Також задля недопущення повторного вчинення домашнього насильства на профілактичний облік поліцейські поставили 3367 кривдників.

Поліція та інші відповідні органи продовжують роботу, щоб попередити правопорушення і захистити постраждалих. Правоохоронці закликають громадян не замовчувати насильство. Не чекайте поки словесні погрози переростуть у фізичне насильство.

Також нагадуємо, що діє «гаряча лінія» для осіб, що постраждали від домашнього насильства, на яку можна звернутись за номером телефону 15-47, та Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства – 800-500-005 або 116-123 (з мобільного).

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, телефонуйте за номером 0-800-213-103.

Пам’ятайте: якщо ви жертва - не мовчіть, якщо свідок - розкажіть. Подбайте про свою безпеку завчасно!


Відео: ТРК "Март"

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux