Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
250 одиниць різноманітного озброєння та понад 2500 набоїв і вибухівки – у Миколаївському районі поліцейські затримали місцевого жителя за незаконне зберігання зброї
Опубліковано 31 серпня 2023 року о 17:00

Бойові частини до керованих і некерованих ракет, протитанкових гранатометів, набої різного калібру до автоматичної, мисливської та іншої зброї, гранати, міни, а також вибухонебезпечні предмети та вибухівку зберігав у своєму домоволодінні мешканець одного сіл Шевченківської громади. Зловмиснику слідчі повідомили про підозру. Чоловікові загрожує до семи років ув’язнення.

Отримавши оперативну інформацію про те, що місцевий мешканець зберігає зброю та вибухівку слідчі спільно з оперативниками відділення № 4 Миколаївського райуправління під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціонований обшук на території його домоволодіння.

- Під час слідчих дій у помешканні чоловіка правоохоронці виявили та вилучили дев’ять бойових частин до керованих, некерованих ракет та протитанкових гранатометів, підривачі типу УДЗ та УЗРГН, гранати типу РГН, міни, більше 2500 набоїв до автоматичної, мисливської та до іншої зброї, 11 упакувань з порохом та запчастини від різноманітного озброєння, - повідомив начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет. 


Зі слів фігуранта, усю зброю, набої та вибухівку він знайшов та збирав з місць проведення бойових дій неподалік села.

Все вилучене правоохоронці направили на експертне дослідження.

Чоловіка слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що карається позбавленням волі на строк до семи років. 


Найближчим часом суд обиратиме чоловікові запобіжний захід. Триває досудове розслідування.


Шановні громадяни! Нагадуємо, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб. Якщо ви маєте незареєстровану зброю чи набої - здайте їх до найближчого поліцейського відділку або повідомте про вказані знахідки поліцію на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux