Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час першого туру голосування поліція Миколаївщини забезпечила правопорядок на високому рівні, - підвів підсумки процесу волевиявлення громадян Олександр Анохін
Опубліковано 04 квітня 2019 року о 14:54

Завдяки вжитим заходам грубих порушень громадського порядку на Миколаївщині не зафіксовано. Впродовж 31 березня та 1 квітня до поліції надійшло 81 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, з них до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості по трьох фактах та складено два адміністративних протоколи. Про це сьогодні, 4 квітня, йшлося у ході брифінгу начальника ГУНП в Миколаївській області полковника поліції Олександра Анохіна та координатора спостереження за виборами у Миколаївській області Громадської мережі «Опора» Дмитра Баштового.

Керівник поліції області зазначив, що під час першого туру волевиявлення громадян поліцейські продемонстрували свою ефективність та професіоналізм:

  • Я дуже вдячний кожному поліцейському за те, що не допустили правопорушень і забезпечили на високому рівні належну охорону, збереження та доставку виборчої документації до окружкомів, а також забезпечили конституційне право кожного громадянина нашої країни на вільне волевиявлення.

До охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій було залучено більше двох тисяч правоохоронців.

Впродовж 31 березня та 1 квітня до органів поліції надійшло 81 повідомлення про можливі порушення виборчого процесу, 76 з яких стосувались пошкодження бюлетенів, підкупу виборців, винесення бюлетенів з приміщення ДВК, видачі бюлетенів без паспорту та виявлення померлих у списках виборців. До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості по трьох фактах: два - за порушення таємниці голосування та один за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права. Також складено два адміністративних протоколи за дрібне хуліганство та завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

  • Наразі триває вивезення виборчої документації до ЦВК, супроводження здійснюють спецпризначенці, - розповів полковник поліції Олександр Анохін.

У свою чергу координатор спостереження за виборами у Миколаївській області Громадської мережі «Опора» Дмитро Баштовий охарактеризував взаємодію через призму спостереження за днем голосування та зазначив:

Поліція реагувала на всі порушення навіть на ті, що прямо не стосувались їхніх обов’язків, допомагала та скоординовувала до тих суб’єктів, хто був уповноваженим вирішувати ту чи іншу проблему. Саме це і є визначним у ролі поліції.

Також Дмитро Баштовий зауважив, що робота правоохоронці була високому рівні на всіх етапах виборчого процесу, починаючи від отримання до передачі бюлетенів, охорони правопорядку, аж до транспортування бюлетенів до окружкомів.

Усі реагування поліції були не тільки на виклики по спецлінії 102, також реагували на виклики у публічній площині – і через мобільний додаток MyPol, офіційну сторінку поліції Миколаївщини у Facebook та на повідомлення у засобах масової інформації. Не було випадків, коли б поліція не відреагувала. -Попереду ще другий тур голосування, і головною метою залишається попередження правопорушень, а не притягнення до відповідальності, що і було відпрацьовано миколаївською поліцією на високому рівні, адже правоохоронці були готові до всіх типових порушень.​​​​​​​

​​​​​​​

Олександр Анохін розповів, що вже зараз триває підготовка з координації спільних дій, спрямованих на забезпечення безпеки у період другого туру виборів та безпосередньо у день волевиявлення громадян, а до вжиття відповідних заходів залучатиметься також понад дві тисячі осіб з числа поліцейських.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux