Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До кінологічного центру, дізнатися про потреби та підставити плече, завітав депутат обласної ради
Опубліковано 17 березня 2018 року о 20:58

15 березня до Кінологічного центру ГУНП України в Миколаївській області завітав депутат Миколаївської обласної ради Михайло Талпа – та подарував новим чотирилапим друзям корисні смаколики. Можливо, саме ця зустріч стане наріжним каменем, з якого розпочнеться плідна співпраця кінологічного центру та обласної ради.

– З депутатом Михайлом Талпою ми познайомились під час мого проходження конкурсу на посаду очільника Кінологічного центру ГУНП, так як він – секретар поліцейської комісії, як депутат Миколаївської обласної ради, представник громадськості, обраний обласною радою, – розповідає начальник Кінологічного центру Євгеній Лук’янчук. – Михайло Володимирович щиро зацікавився центром та запропонував допомогу. Адже він також є головою депутатської комісії Миколаївської облради з питань законності, депутатської діяльності, антикорупційної і регуляторної політики, зв'язків з органами місцевого самоврядування та засобами масової інформації. Він завітав до нашого центру, аби на власні очі побачити, де саме та в чому наразі потрібна найбільша допомога.

Євгеній Лук’янчук підкреслює, що якщо собака – це друг людини, то тренований кінологами службовий собака – це найкращій друг поліцейського. Адже завдяки лише гострому нюхові чотирилапий поліцейський найефективніше и щонайшвидше знайде вибухівку, зброю, наркотичні засоби, бере слід злочинця та за наявності, наприклад, знаряддя злочину обере з кількох підозрюваних само того, хто скоїв злочин.

А натепер, коли в країні проходить АТО, здебільшого саме завдяки собакам вдається не допускати на підконтрольну Україною територію зброю, вибухівку, набоїн. та інші заборонені речі. І жодна людина, жоден робот або технічний засіб не можуть конкурувати с собачим носом. Тому підтримка та розвиток кінологічного центру – це запорука безпеки та спокою всіх громадян

– Ми вирішили підтримати наших собачок, і питання підтримки і розвитку кінологічного центру я буду виносити на свою комісію по законності, аби знайти кошти з обласного бюджету. Я вивчив питання і розумію, що якщо ми самі будемо вкладати сюди гроші, у нас може бути один з кращих в країні кінологічних центрів через три-п'ять років. А вже від цього буде залежати і розкриття злочинів, і пошук вибухівки, і наркотичних засобів. Допомагаючи кінологічному центру, ми допомагаємо поліції як у нас в області, так і у нас в країні. Робимо хорошу справу – приєднуйтесь, будемо дуже раді! – закликає Михайло Талпа.

Отримавши корисні смаколики, вихованці кінологічного центру продемонстрували гостям свої навички при пошуку вибухівки, виборку речі, а також проходили полосу перешкод.

Відділ комунікації поліції
Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux