Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські поліцейські впродовж години встановили та затримали особу, яка надала хибне повідомлення про замінування авто
Опубліковано 14 вересня 2018 року о 14:41

«Мінером» виявився 59-річний мешканець Миколаївської області. Чоловік зізнався, що саме він зателефонував до поліції та надав неправдиве повідомлення про закладення вибухівки до автомобілю. Слідчими розпочато кримінальне провадження. Правопорушник затриманий у порядку ст. 208 КПК України, йому повідомили про підозру у злочині.  Запобіжний захід обирається.

Вдень 13 вересня до поліції надійшло повідомлення про закладення вибухового пристрою у припаркований біля автостанції «Дачна» по вул. Чкалова в Заводському районі Миколаєва автомобіль, і що нібито за 20 хвилин має відбутись вибух. 


 
На місце події прибули наряди патрульної поліції, спеціалісти вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП в Миколаївській області, співробітники слідчо-оперативної групи та керівництво Заводського відділу поліції, бригади ДСНС та швидкої медичної допомоги.

Поліцейські оточили район можливої небезпеки, евакуювали на безпечну відстань близько 130 громадян, транспортні засоби, серед яких сім рейсових автобусів, обмежили на вказаній ділянці рух автотранспорту.

Вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою ретельно обстежили транспортний засіб, в якому ймовірно було закладено вибухівку, а також будівлю та прилеглу до автостанції територію. Будь-яких предметів або пристроїв, які могли б становити загрозу життю та здоров'ю громадян, не виявлено. Рух автотранспорту відновлено.

Поряд з цим поліцейські розпочали комплекс заходів, спрямованих на розшук причетної до злочину особи. Опитавши присутніх на місці події громадян патрульні поліцейські встановили особу «мінера», яким виявися 59-річний мешканець Миколаївської області. Для з’ясування всіх обставин правоохоронці доправили його до відділу поліції. 

Слідчі Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області затримали правопорушника у порядку ст. 208 КПК України та, за погодженням з прокуратурою, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу небезпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Наразі за вказаним фактом тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини.  Відповідно до санкції інкримінованої статті чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років. Запобіжний захід обирається.

Мобільний телефон, з якого чоловік здійснив дзвінок до поліції вилучено та долучено до матеріалів справи в якості речового доказу. 

Заводський відділ поліції ГУНП 
в Миколаївській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux