Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські оперативники карного розшуку затримали учасника шахрайської схеми, який «за порятунок родички» ошукав пенсіонерку
Опубліковано 27 квітня 2020 року о 17:02

За вказівками так званого куратора 25-річний мешканець Донецької області виманив у пенсіонерки 26 тисяч гривень нібито за порятунок її доньки.

25 квітня на телефон 81-річної мешканки Інгульського району зателефонував невідомий, який представився співробітником поліції, та повідомив, нібито її донька знаходиться в поліції за вчинення злочину, а щоб вирішити питання про непритягнення її до відповідальності, потрібно заплатити гроші. Пенсіонерка, аби «врятувати» доньку, передала 26 тисяч гривень молодому чоловікові, який прийшов до її помешкання. Та коли зловмисники знову зателефонували та спитали чи є ще у неї кошти, бабуся запідозрила, що стала жертвою шахраїв і одразу повідомила до поліції.

Впродовж години оперативники Управління карного розшуку встановили шахрая та затримали його разом з грошима пенсіонерки.

Зі слів затриманого, він діяв за вказівками так званого куратора, з яким познайомився у соцмережі, і таким же чином отримав завдання, при цьому «роботодавець» вимагав одразу ж видаляти переписку з ним. Частину грошей мав забирати собі за виконану роботу, а більшість — віддавати організатору афери.

Зловмисник був затриманий у порядку ст. 208 КПК України. 

За процесуального керівництва місцевої прокуратури йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК «Шахрайство». Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

Найближчим часом йому обиратиметься у суді запобіжний захід.

Встановлюються інші учасники шахрайської схеми та причетність затриманого до вчинення аналогічних злочинів на території області. Тривають слідчі дії.

Поліція вкотре закликає миколаївців бути обачними у разі отримання подібних повідомлень! Якими б не були переконливими доводи шахрая, перше, що потрібно зробити – покласти слухавку та зв’язатись із близькою людиною, про нібито проблеми якої вказує абонент, або зателефонувати в поліцію. Пам’ятайте, ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та затримати шахраїв.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux