Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Аферисток, які лише з однієї пенсіонерки «зняли порчу» за 950 тисяч гривень, миколаївські поліцейські затримали у Маріуполі
Опубліковано 15 жовтня 2020 року о 11:12

Дві шахрайки неслов’янської національності 33-х та 63-х років ошукали 79-річну мешканку Южноукраїнська 29 вересня. Підійшовши до потерпілої біля крамниці, повідомили їй, що мають надздібності і бачать на пенсіонерці смертельну порчу. Незнайомки розповіли бабусі, що можуть допомогти, провівши певний ритуал, для якого потрібні всі наявні гроші та ювелірні вироби. Потерпіла разом із шахрайками прослідувала до себе додому, зібрала золоті прикраси та гроші (тисячу євро, дві тисячі доларів, 650 тисяч рублів) на загальну суму майже у 950 тисяч гривень, й віддала зловмисницям. Зрозуміла старенька, що стала жертвою аферисток, вже, коли ті пішли.

Над розкриттям шахрайства працювали южноукраїнські слідчі та оперативники Управління карного розшуку.

У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники поліції встановили місцезнаходження зловмисниць та їхнього водія. Обидві жінки — мешканки Маріуполя, а старша з них вже притягалась до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів.

Затримали фігурантів у супроводі бійців роти поліції особливого призначення 12 жовтня у Маріуполі. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили грошові кошти та низку ювелірних виробів, які можуть бути викраденими у потерпілої.

Шахрайок доставили на Миколаївщину, де найближчим часом суд обере їм запобіжний захід.

Наразі триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». 

Процесуальне керівництво здійснює місцева прокуратура.

Крім цього поліцейські перевірятимуть затриманих на причетність до вчинення близько сотні аналогічних злочинів на території держави.

Поліція звертається до громадян, які стали жертвою шахрайських дій та упізнали цих жінок, та з якихось причин не повідомили про злочин, звернутись до найближчого відділу поліції або за номером телефону 102.

А також просимо громадян говорити зі своїми літніми родичами та подбати про те, аби вони не запрошували додому незнайомців, не спілкувались з незнайомцями по телефону та за будь-яких обставин не віддавали стороннім особам свої цінності.

Відділ комунікації поліції миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux