Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Завдяки камерам системи «Гарпун» миколаївські поліцейські затримали викрадений автомобіль, водій якого також знаходився у розшуку
Опубліковано 12 серпня 2019 року о 14:19

Вранці 11 серпня камери відеоспостереження миколаївського комунального підприємства «Міський інформаційно-обчислювальний центр», під’єднанні до інформаційної підсистеми «Гарпун» інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції» та які мають функції автоматичного розпізнання номерних знаків, зафіксували викрадений автомобіль у Центральному районі Миколаєва.

З 8 серпня транспортний засіб Mazda 626 розшукували черкаські правоохоронці у зв’язку з незаконним заволодінням. Орієнтовані на розшук екіпажі патрульної поліції УПП в Миколаївській області зупинили автомобіль на пр. Центральному.

Під час перевірки документів поліцейські з’ясували, що даним транспортним засобом керував 39-річний мешканець Черкас, що також перебував у розшуку, як особа, яка ухиляється від кримінального покарання, за вчинення крадіжки, погрози вбивством, хуліганства із застосуванням зброї та позбавлення волі.

Для подальшого з’ясування обставин на місці події працювала слідчо-оперативна група Миколаївського відділення поліції ГУНП в Миколаївській області, у результаті – автомобіль правоохоронці вилучили, а зловмисника доставили до відділу поліції.

Того ж дня оперативники ГУНП в Черкаській області доставили затриманий автомобіль MAZDA 626 та його водія до підрозділу поліції області для проведення подальших слідчих дій.

Нагадуємо, що з 23 липня на території міста Миколаєва розміщені та функціонують ряд пристроїв зовнішнього відеоспостереження, які перебувають на балансі комунального підприємства, оснащених функціями автоматичного розпізнання номерних знаків транспортних засобів, та інтегровані із інформаційними системами Національної поліції України.

Інформація щодо розпізнаних номерних знаків транспортних засобів, зафіксованих камерами відеоспостереження з функціями відеоаналітики, в режимі реального часу відвантажується до Національної поліції України, де звіряється з відповідними обліками викрадених транспортних засобів або номерних знаків. У разі збігу даних, на пульті диспетчера ГУНП спрацьовує сигнал щодо потрапляння у поле зору відеокамери розшукуваного транспортного засобу. Після чого диспетчер вживає невідкладних заходів щодо орієнтування чергових нарядів поліції на затримання даного транспортного засобу.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux