Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Затримання озброєних злочинців, знешкодження вибухівки, штурм будівлі – у Миколаєві відбулись поліцейські навчання
Опубліковано 28 серпня 2021 року о 17:50

26 та 27 серпня на території обласного центру усі підрозділи поліції Миколаївщини відпрацьовували алгоритм дій під час проведення поліцейських операцій із розшуку та затримання озброєних зловмисників. Тренувальні навчання для миколаївських правоохоронців провели представники Національної̈ поліції̈ України в умовах, максимально наближених до реальних.

До тактико-спеціальних навчань були задіяні усі підрозділи поліції регіону, вибухотехніки, кінологи та спецпризначенці, а також патрульна поліція, поліція охорони, Національна гвардія, рятувальники та медики, а для координації їхніх дій - створений ситуаційний центр.

Перевірка готовності поліцейських обласного главку до дій у нестандартних та екстремальних ситуаціях, а також вдосконалення рівня професійності та взаємодії – головна мета проведених навчань.

За навчальною легендою, поліцейські розкрили збройний розбійний напад, знешкодили вибухівку, вирахували озброєних зловмисників та провели спецоперацію по їхньому затриманню.

За задумом, поблизу Вічного вогню у середмісті Миколаєва на чоловіка був вчинений озброєний розбійний напад, у ході якого у нього відібрали значну суму грошових коштів. Згодом з’ясувалось, що зловмисники замінували пішохідний міст та залізничний вокзал. На місцях подій поліцейські відпрацьовували першочергові дії, а закладену вибухівку фахівці вибухотехнічної служби поліції виявили та знешкодили.

Для розшуку розбійників і їхнього затримання в області ввели поліцейську операцію.

 

У подальшому правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вирахували автомобіль, на якому пересувались зловмисники, та місце їхньої засідки.

          

Завдяки злагодженості дій усіх підрозділів і професійності бійців КОРДу, нападників, які чинили збройний опір, затримали під час штурму, - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області полковник поліції Сергій Шайхет.

- Впродовж усього періоду проведення навчань правоохоронці демонстрували повну взаємодію та вміння приймати відповідні рішення, також були і помилки, які ми маємо проаналізувати та відпрацювати, щоб у реальному житті їх не допустити, - акцентував керівник поліції області.

Ми вдячні громадянам за розуміння через тимчасові незручності, пов’язані з проведенням навчань, та активну допомогу. Разом ми зробимо Миколаївщину безпечнішою.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux