Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Вітовському районі водій хлібокомбінату вигадав пограбування, аби приховати власну крадіжку, і нестиме кримінальну відповідальність
Опубліковано 30 липня 2019 року о 15:31

Вранці 29 липня до поліції Вітовського району надійшло повідомлення від 29-річного працівника одного з місцевих хлібокомбінатів про пограбування, вчинене відносно нього групою осіб.

На місце події прибула слідчо-оперативна група та керівництво Вітовського відділення поліції та місцевої прокуратури.

Заявник повідомив поліцейським, що, здійснюючи рух на службовому автомобілі ГАЗель, побачив, як його переслідує невідома іномарка начебто на іноземній реєстрації. В подальшому, зі слів заявника, підозрілий автомобіль заблокував йому дорогу та з салону вийшло декілька чоловіків у масках на обличчі. Нападники побили постраждалого, пристебнули руки кайданками до кабіни робочого авто, після чого нібито заволоділи виручкою підприємства в сумі близько 40 тисяч гривень.

Відомості за вказаним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 186 КК України «Грабіж».

Та коли поліцейські розпочали першочергові слідчі дії, спрямовані на розкриття злочину, з’ясувалось, що напад на себе чоловік вигадав та, будучи попередженим про кримінальну відповідальність, надав поліцейським завідомо неправдиві покази про злочин з метою приховати власний.

Як насправді з’ясувалось, «постраждалий», заволодівши грошима підприємства, вирішив інсценувати своє пограбування. Він заховав грошові кошти у салоні, самотужки пристебнув руки до кабіни службового автомобіля та зателефонував у поліцію, вигадавши легенду про напад злочинців. Під час проведення слідчих дій гроші були знайдені у тому ж автомобілі.

Відтак слідчі Вітовського відділення поліції відносно інсценувальника розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 383 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину».

Наразі тривають слідчі дії. За погодженням з прокуратурою чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину за що, відповідно до санкцій інкримінованої статті, йому загрожує покарання від призначення виправних робіт на строк до двох років до позбавлення волі на строк до двох років. Також вирішується питання щодо надання події додаткової кваліфікації.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux