Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Миколаєві судитимуть злочинне угрупування за вимагання та поширення злочинного впливу
Опубліковано 26 березня 2021 року о 16:06

Слідчі-детективи Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно членів організованого злочинного угруповання, які займались вимаганням грошей та позиціонували себе, як прибічники злодійської спільноти.

Як повідомлялось раніше, на початку березня фігуранти: один 28-ми та двоє 32-х років, приїхали до 45-річного мешканця одного із сіл Вознесенського району та вимагали неіснуючий борг, погрожуючи його родині фізичною розправою.

Відомо, що 50-річний засуджений, який відбуває покарання у вигляді довічного ув’язнення у м. Бахмут Донецької області, звернувся до одного з вимагачів – 28-річного раніше судимого жителя Миколаєва. Чоловік має злочинний авторитет на території Миколаївської області як особа, яка притягалася до кримінальної відповідальності, відбувала покарання в місцях позбавлення волі та прагне у майбутньому набути статусу «вора в законі». Ув’язнений звернувся до «авторитета» з метою здійснення злочинного впливу на свого молодшого брата, аби той віддав йому частину грошових коштів від продажу батьківської квартири.

У результаті проведеної миколаївськими правоохоронцями спецоперації всі троє фігурантів були затримані у порядку ст. 208 КПК України у м. Вознесенськ саме під час передачі грошових коштів – понад дві тисячі доларів. 

За процесуального керівництва прокуратури затриманим було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 189 КК України «Вимагання», ч. 1 та 2 ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

21 січня, слідчі слідчого Управління ГУНП в Миколаївській області за процесуальної підтримки прокуратури, вперше на Миколаївщині, відповідно до внесених істотних змін до Кримінального кодексу України, повідомили про підозру фігурантам за поширення злочинного впливу та звернення до «кримінального авторитета»: 28-річному вимагачеві - у вчиненні злочину за ознаками ч. 1 ст. 255-1 КК України «Становлення або поширення злочинного впливу», що карається позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна; 50-річному засудженому повідомлено про підозру  за ч. 1 ст. 255-3 КК України «Звернення за застосуванням злочинного впливу», санкція якої передбачає покарання - до семи років з конфіскацією майна або без такої.

Сьогодні, 26 березня, слідчі Слідчого управління закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури. Тепер суд вирішуватиме долю кожного із фігурантів.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux