Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Миколаївщині за скоєння ряду тяжких злочинів поліція зі спецпризначенцями та СБУ затримали озброєне угрупування зловмисників з кримінальним минулим
Опубліковано 01 листопада 2019 року о 16:26

З серпня розробку злочинної діяльності фігурантів проводили співробітники Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Сьогодні, 1 листопада, детективи Слідчого управління, оперативники ГУНП та СБУ у супроводі бійців КОРД, роти поліції особливого призначення і спецпризначенців «Альфа» провели спецоперацію по затриманню чотирьох зловмисників 25-ти, 41-го, 47-ми та 49-ти років, причетних до викрадення чоловіків, їх побиття та тримання у заручниках, угону з території охоронюваної автостоянки, розташованої у м. Вознесенськ, вантажівки DAF з напівпричепом, а також привласнення документів.

Двоє із підозрюваних раніше судимі мешканці Миколаєва, ще двоє – мешканці Вознесенська, які раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності.

Зараз тривають слідчі заходи, поліція проводить ряд обшуків за місцями мешкання зловмисників, у їхніх автомобілях та офісах. Вже правоохоронці вилучили більше сотні набоїв до різної зброї, у т.ч. до автоматичної, три пістолети та ножі, а також наркотичні засоби.

Очолював угрупування 49-річний мешканець Миколаєва – відома особа у кримінальних колах. Наразі він є підсудним у двох резонансних справах та відпущений судом під заставу, а раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Сьогодні під час обшуку в його позашляховику правоохоронці знайшли зброю та патрони.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області – начальника слідчого управління полковника поліції Івана Вигівського, угрупуванню інкримінують одразу п’ять статей Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч. 1 ст. 147 «Захоплення заручників», ч. 2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», ч. 1 ст. 126 «Побої і мордування», ч. 1 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження». Слідчі вже вручили ватажку підозру у скоєнні цих злочинів. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами». Санкції вказаних статей передбачають покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Також у автомобілі одного з вознесенців поліцейські виявили чоловіка – громадянина РФ, який перебуває у міжнародному розшуку. За процесуального керівництва обласної прокуратури усі фігуранти затримані у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом суд обиратиме їм міру запобіжного заходу», - зазначив Іван Вигівський.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux