Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дільничні офіцери поліції притягнули до відповідальності миколаївця за продаж саморобного алкоголю із будинку у центрі міста
Опубліковано 11 листопада 2020 року о 17:00

На те, що по вул. Спаській у Центральному районі Миколаєва здійснюється реалізація алкоголю кустарного виробництва, неодноразово скаржились місцеві мешканці, про що також повідомлялось і у ЗМІ. Поліцейські, у свою чергу, протягом поточного року склали низку адміністративних протоколів на покупців у цьому місці (понад п’ятнадцяти). Сам реалізатор свою причетність заперечував, правоохоронців в оселю не впускав та відмовлявся від будь-яких пояснень. 

Сьогодні, 11 листопада, правоохоронці задокументували за вказаною адресою факт продажу 42-річним миколаївцем зі свого домоволодіння саморобної горілки, заставши його клієнта в момент придбання алкоголю. Відносно господаря дільничні офіцери Центрального відділу поліції склали адміністративний протокол за ст. 164-16 КУпАП «Заняття забороненими видами господарської діяльності». Адміністративні матеріали направленні до суду для прийняття законного рішення. Чоловіку загрожує відповідальність у вигляді накладення штрафу від 1700 до 8500 грн.

Поліція інформуємо щодо декриміналізації статті ст. 203, яку було виключено із Кримінального кодексу України відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності», що набрав чинності 17 січня 2012 року. Натомість, даним законом до Кодексу України про адміністративні правопорушення було включено ст. 164-16 КУпАП (зайняття забороненими видами господарської діяльності), якою передбачено відповідальність за діяння, які раніше класифікувалися за ст. 203 КК України.

Таким чином, виготовлення, придбання, зберігання, транспортування з метою збуту і збут самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення на даний час не тягнуть за собою кримінальної відповідальності та такі дії кваліфікуються за ст. 164-16 КУпАП.

Тому поліцейські боряться із такими порушеннями в рамках тих повноважень, які залишив закон — складають адміністративні матеріали, за якими суд приймає рішення щодо відповідальності порушника.


Прохання до всіх, кому відомі факти торгівлі саморобним алкоголем, звертатись до поліції. Кожне повідомлення не залишиться поза увагою, обов’язково буде перевірено, а правопорушники - притягнуті до відповідальності.

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux