Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські детективи поліції разом з СБУ проводять обшуки у колекторів фінустанови «Ваша Готівочка» за підозрою у залякуванні клієнтів
Опубліковано 11 жовтня 2019 року о 15:03

Сьогодні, 11 жовтня, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласного главку поліції (детективи) спільно зі співробітниками УСБУ в Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили злочинну діяльність групи осіб, так званих колекторів, від фінансової організації «Ваша Готівочка», які, використовуючи погрози заподіяння тяжких тілесних ушкоджень та залякування громадян, примушували їх до виконання цивільно-правових зобов’язань.

Нещодавно у засобах масової інформації були повідомлення про те, що невідомі особи обливають вхідні двері до помешкань або закладів місць роботи миколаївців, які є клієнтами зазначеної фінансової організації, речовиною бурого кольору із характерним зловонним запахом. Наприклад, таким чином були забруднені навіть двері входу до дитячої поліклініки на вул. Бутоми (на фото).

Досудове розслідування проводилось за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 355 КК України «Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я», що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Наразі проводяться санкціоновані судом обшуки за місцем роботи та мешкання осіб, причетних до злочинної діяльності, з метою виявлення та вилучення документації та інших предметів, що мають значення для проведення розслідування. В одному з приміщень, в якому здійснюється діяльність установи, виявлені дві пляшки з речовинами – одна темного кольору із різким запахом, та одна із прозорою речовиною, із запахом сечі. Вони будуть передані на проведення відповідних експертиз.

Двом особам, причетним до незаконної діяльності планується оголошення про підозру за фактом примушування до виконання цивільно-правових зобов'язань вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я. Зловмисники – двоє місцевих мешканців 29 та 34 років.

Тривають слідчі дії та досудове розслідування, по завершенню якого буде надано правову оцінку усім учасникам, причетним до злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux