Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У акваторії річки Інгул поліцейські виявили браконьєра з «павуком»
Опубліковано 05 квітня 2019 року о 15:15

Рибалку, які у незаконний спосіб здійснював вилов риби, притягнуто до адміністративної відповідальності, а виявлене заборонене знаряддя лову вилучено у встановленому порядку.

З першого квітня в Україні з початком нересту вступила в силу щорічна заборона на вилов риби «Нерест 2019». Терміни заборони в різних регіонах і областях можуть відрізнятися в залежності від погодних умов, проте в основному сезонний нерестовий період триває з 1 квітня по 10 червня.

Під час патрулювання поліцейські оперативної групи з протидії незаконному вилову водних біоресурсів на водних об’єктах ГУНП в Миколаївській області разом із представниками Управління державного агентства рибного господарства в Миколаївській області у рамках оперативно-профілактичного відпрацювання «Нерест» поблизу Аляудського мосту в м. Миколаїв виявили чоловіка, який за допомогою незаконного знаряддя «павук» ловив рибу в річці Інгул.

На місці працівники «Рибоохоронного патруля» притягли рибалку до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 КУпАП (порушення правил використання об'єктів тваринного світу), а виявлене заборонене знаряддя лову риби вилучили у встановленому порядку.

Наразі матеріали адміністративної справи направлені до районного суду на розгляд для прийняття законного рішення.

Поліція попереджає, що за порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн, за грубе порушення правил рибальства (наприклад, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел і т.д.) передбачений штраф 340-680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність – штраф від 3400 до 6800 грн або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Шановні громадяни!

Звертаємо вашу увагу, що вилов риби у річках України регулюється Правилами любительського і спортивного рибальства. Згідно з Наказом Держрибагентства України «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України в 2018 році», з урахуванням погодження Інституту рибного господарства НААН України з метою охорони водних біоресурсів в період їх природнього відтворення в рибогосподарських водних об'єктах, вводиться заборона на лов всіх видів риби в період з 1 квітня по 10 червня (включно) 2019 року. Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби з берега в місцях визначених іхтіологічними відділами Обласних Управлінь рибоохорони.

Припинення браконьєрського вилову риби і раків та затримання порушників правил рибальства, які через свої протиправні дії наносять істотну шкоду державі, наша спільна справа. Про порушення можна повідомити за телефонами безкоштовної «гарячої лінії» Управління державного агентства рибного господарства в Миколаївській області – (0512) 43-04-60.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux