Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правопорядок на водоймах: у двох браконьєрів миколаївські поліцейські вилучили та знищили 20 раколовок, верші та сітки
Опубліковано 20 серпня 2020 року о 16:32

118 раків та 22 рибини, що були виловлені рибалками за допомогою забороненого знаряддя, правоохоронці випустили до водойми. А браконьєрів притягнули до адміністративної відповідальності.

20 серпня біля с. Дорошівка Вознесенського району співробітники оперативної групи поліції з протидії незаконному вилову водних біоресурсів на водних об’єктах УПД ГУНП в Миколаївській області спільно з інспекторами державної екологічної інспекції у Миколаївській області провели відпрацювання.

У ході спільного рейду правоохоронці викрили двох рибалок, які здійснювали незаконний вилов риби та раків, на вилов яких наразі діє заборона на узбережжі Південного Бугу.

З трьох одиниць заборонених знарядь лову, браконьєрських сіток, поліцейські вилучили та випустили у водойму 5 товстолобів, 10 карасів, 4 ляща, 2 соми та тарань, а з 20 раколовок - 118 раків.

Також у ході заходів правоохоронці вилучили 5 браконьєрських вершів.

На рибалок інспектори державної екологічної інспекції у Миколаївській області склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП «Порушення правил рибальства», що тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Адміністративні матеріали направленні до суду для прийняття законного рішення. Незаконні знаряддя лову поліцейські вилучили з подальшим знищенням.

Нагадуємо, що задля збереження та охорони популяції раків в Україні діє літньо-осіння заборона на вилов цих річкових мешканців. На Миколаївщині така заборона розпочалася з 10 серпня та триватиме до 15 вересня.

Вилов членистоногих під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн та штраф – до 680 грн.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Також у Правилах любительського і спортивного рибальства зазначено мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux