Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Миколаївські правоохоронці затримали міжрегіональну групу наркоділків із щомісячним грошовим обігом близько двох мільйонів гривень
Опубліковано 06 травня 2020 року о 21:45

У результаті широкомасштабної спецоперації оперативники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Миколаївській області спільно зі слідчими Заводського відділу поліції, оперативними співробітниками Заводського, Корабельного та Інгульського відділів поліції, бійцями роти поліції особливого призначення ГУНП в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1 затримали членів злочинного угрупування, яке займалось безконтактним збутом наркотичних речовин, а саме кристалічного метадону на території Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.   

У порядку ст. 208 КПК України затримані троє осіб: двоє організаторів - 30-річна мешканка м. Одеси та її 35-річний співмешканець, а також 29-річний миколаївець, який разом із ще одним фігурантом, 23-річним мешканцем Черкаської області, виконували функції наркокур’єрів в містах Одеса, Херсон та Миколаїв.

Відомо, що місячний грошовий обіг наркоділіків становив близько двох мільйонів гривень.

В рамках розпочатого кримінального провадження за фактом незаконного збуту наркотиків поліцейські упродовж декількох місяців здійснювали комплекс слідчо-оперативних заходів з документування протиправної діяльності ділків.

Коли доказова база причетності фігурантів до збуту наркотиків була зібрана у повному обсязі, встановлені схеми діяльності, коло осіб, які входили до угруповання та інше, правоохоронці отримали ухвалу суду і вчора, 5 травня, за місцем мешкання фігурантів були поведені більше 10 санкціонованих обшуків.

Затримання відбувалось одночасно за місцем тимчасового мешкання фігурантів.

У результаті слідчих дій поліцейські вилучили вже розфасовані та готові для продажу дози метадону у кількості 543 шт, вартість якого за цінами «чорного ринку» становить близько 540 тисяч гривень. Крім цього, вилучені електронні ваги, фасувальні матеріали, банківські картки для ведення розрахунків з покупцями, мобільні телефони, скретч- та сім-картки, стартові пакети різних мобільних операторів, грошові кошти, а також автомобіль на іноземній реєстрації, що належить організаторам. Наразі вирішується питання про накладення на транспортний засіб арешту. Канал збуту у месенджері заблокований.

Наркоділки ретельно конспірували свою діяльність: контакти між продавцем і покупцем наркотичних засобів були виключно дистанційними, за допомогою гаджетів. Для цього використовувались сім-картки мобільних операторів із потрійною переадресацією вхідних та вихідних дзвінків. Збут здійснювався за допомогою відомого месенджера, де вказувались ціни та види наркотичного засобу, грошовий обіг - за допомогою оплат на платіжні рахунки різних банківських установ та через поповнення рахунків мобільних операторів.

У подальшому гроші через платіжні електронні системи виводились ділками на різні карткові рахунки та переводились у готівку через банкомати.

Фігуранти, які виконували функції наркорур’єрів, отримували від організаторів товар поштою, самостійно фасували на «закладки» та розташовували в схованках.

Встановлено, що вдень наркоділки розміщали близько 100 «закладок», за які клієнти сплачували в середньому по 350 гривень.

Після розрахунку на телефон покупців надсилались відповідні настанови або фото з детальним описом місця схованки.

Сьогодні, 6 травня, слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури  повідомили затриманим про підозру у вчинені злочину.

Їм інкримінується ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», що карається позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Найближчим часом суд обиратиме для фігурантів запобіжний захід.

Речові докази направили на експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про надання діям затриманих додаткової кваліфікації. 

Триває слідство. Поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до протизаконної діяльності групи.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux